VIDEO: Pošteni konobar vratio vrećicu punu novca

Konobar Applebee’s restorana u kalifornijskom Fresnu vratio je 32.000 dolara obitelji koja je novac ostavila za stolom za kojim je objedovala, objavili su u petak iz Applebee’sa.

Ovaj hvale vrijedan slučaj dogodio se u srijedu.

Novac se nalazio u plavoj platnenoj vrećici na stolu, a konobar ga je predao poslovođi restorana, koji je o tome izvijestio policiju.

Dan kasnije obitelj je prijavila njegov nestanak policiji, a novac je vraćen obitelji nakon što je policija utrvrdila da je stečen na legalan način.

‘Srca su nam stala’, izjavila je za Fresno Bee Erika Gonzalez, opisujući trenutak kada su ona i njezina majka Berta shvatile da su ostale bez keša koji su kanile odnijeti u banku.

Riječ je o novcu koji je Eriki dao njezin otac. Bio je to dnevni utržak iz njegova restorana te najamnina koju su mu platili podstanari u kućama kojima je vlasnik. Erika ga je trebala pohraniti u bankovni sef, ali u banci su joj rekli da su im svi sefovi puni pa je s majkom i sinom otišla na večeru.

Pomislili su da su vrećicu ostavili u banci, no kada su im službenici rekli da ništa nisu pronašli, uslijedila je panika. Jutro poslije nestanak su prijavili policiji, koja je u međuvremenu dobila poziv i iz Applebee’sa o pronalasku vrećice pune keša.

Applebee’s je američki lanac restorana, a pošteni konobar u njemu radi deset godina.

Konobar je želio ostati anoniman i odbio je nagradu koju mu je obitelj ponudila.

Također, stol na kojem je pronašao novac nije bio pokriven sigurnosnim kamerama, a iznos pronađenog novca blizu je njegove jednogodišnje plaće.

IZVOR: Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.