VIDEO: Sedmogodišnjak najboljem prijatelju pomogao skupiti novac za operaciju

Njegov najbolji prijatelj Brayden Grozdanic boluje od cerebralne paralize pa je sedmogodišnji Quinn iz Kanade odlučio pomoći u skupljanju novca za skupu operaciju. 

Njegov mali “biznis” prodavanje limunade promoviran je i preko crowdfunding kampanje pa je Quinn dosad prikupio više od 55.000 dolara. Cilj mu je bio prikupiti 20.000, koliko je Braydenu, također sedmogodišnjaku, potrebno za operaciju nakon koje pri hodanju više ne bi trebao koristiti posebne proteze.

“Nakon što sam vidio jednu od stvari za Braydenovu fizioterapiju, vidio sam koliko mu je to teško. Pitao sam mamu i tatu možemo li napraviti štand za limunadu kako bismo skupili novac”, kazao je Quinn za CTV Vancouver News i dodao: “Želim da se mogu više s njim igrati”.

Brayden svakog dana ide na bolnu fizioterapiju kako bi mogao hodati. Desna ruka i noga zahvaćene su cerebralnom paralizom. “Frustrira ga kad pokuša nešto napraviti i naljuti se na sebe ako padne. Kad se umori puno se lakše spotakne”, kazala je njegova majka Toni Grozdanich.

Štand s limunadom privukao je pažnju ljudi, a potom i medija. Quinnova majka odlučila je da bi bilo dobro da se pokrene i crowdfunding kampanja i rezultati su bili nevjerojatni: “Napravio je štand za limunadu od kartona, a ja sam kazala da možemo i više od toga”, objasnila je Quinnova majka Heather Roney. Pa su objavili kampanju na YouCaringu, gdje je Quinn tražio za pomoć svom prijatelju: “On je vrlo dobar dečko”, napisao je.

Braydena operacija očekuje u kolovozu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V95yGppAMgc[/youtube]

IZVOR/FOTO: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.