VIDEO: U Tuzli ponovo okupljanja i prosvjedi

Više stotina prosvjednika sa zastavama stiglo je pred sjedište vlade Tuzlanske županije gdje ih je dočekao policijski kordon. Neki od prosvjednika počeli su prema policiji i zgradi vlade bacati kamenje i jaja.

Lokalni mediji javljaju kako se broj prosvjednika povećava. Pozivi na prosvjede upućeni su posredstvom društvenih mreža a iza njih stoje neformalne skupine koje se nazivaju Udar i Revolt.

Jučer organizirane prosvjede potaknuli su radnici više tuzlanskih tvrtki koje su nakon privatizacije dospjele u stečaj. Njima su se pridružili ostali građani nezadovoljni socijalnim stanjem. Na području Tuzlanske županije trenutačno je više od 100 tisuća nezaposlenih.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6_KrPMn5LnE[/youtube]

Podsjetimo, stotine prosvjednika koje su kanile iskazati nezadovoljstvo socijalnim stanjem pokušale su jučer provaliti u sjedište vlade Tuzlanske županije, a u tome su ih spriječili pripadnici interventne policije. Prosvjednici su u središtu Tuzle prevrtali kontejnere sa smećem, palili automobilske gume i bacali kamenje na policiju.

Izvor: HRT/ Klix.ba

Foto: Klix.ba

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.