VIDEO: Uršulinke na Pjesmi Eurovizije? Dosta ‘bradatih pjevačica’, sada nastupaju redovnice!

Šest uršulinki s Malte prijavile su se na natjecanje za pjesmu koja će predstavljati tu otočku državu na Euroviziji iduće godine, a tema skladbe s kojom će se natjecati jest njihovo iskustvo odgajanja napuštene djece u dječjem domu koji vode u gradu Sliemi.

Cijela ideja za pjesmu “Voli i pusti ih” (Love and let go) došla je od malteškog skladatelja Philipa Velle, koji je dosta poznat u svojoj zemlji, i koji je posebno za zbor uršulinki napravio tu skladbu i predložio im da se natječu za Euroviziju.

Kako je sestra Michaela izjavila za The Times of Malta, prvo su smatrale kako je neprilično za redovnice da uđu u pop natjecanje, ali onda su pomislile – zašto ne?

“Radimo to za Crkvu i za djecu kojoj pomažemo”, rekla je sestra i dodala kako su prvo tražile dopuštenje nadbiskupa Malte Paula Cremona koji ih je blagoslovio i, kako kažu sestre, bio oduševljen cijelom idejom koja je na tragu želje pape Franje da Crkva izađe u svijet i evangelizira ga.

Pjesma koju sestre pjevaju ušla je u uži izbor od 48 skladbi koje konkuriraju za pobjedničku. Hoće li proći idući krug, kada će izbor biti sužen na 20 pjesama, znat će se ovaj petak. Tada će biti proglašeni finalisti koji će se natjecati u studenom za pjesmu koja će predstavljati Maltu na eurovizijskom natjecanju koje se iduće godine održava u Beču.

Tema pjesme trebala bi iskakati iz banalnih pop skladbi koje su karakteristične za Euroviziju, barem u posljednjih nekoliko godina (čast iznimkama). Ona prenosi iskustvo odgajanja napuštene djece i emotivne borbe koje sestre i njihovi štićenici prolaze pri tome.

“Dolazimo u kontakt s raznom djecom, a mnogo ljudi ne shvaća koliko im je teško. Ne dolaze svi od roditelja koji su ih zanemarili. Vidjela sam djecu koja su bila zlostavljana, fizički, mentalno i psihički. Susrela sam djecu koju su njihovi roditelji vezali uz krevet”, rekla je sestra Michaela za The Times of Malta.

Pjesma “Love and let go” još nije prezentirana u javnosti, zbog pravila natjecanja, ali u ovom videu možete poslušati pjesmu posvećenoj Annabelli Vassallo.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rB9rmGPrqII#t=45[/youtube]

IZVOR/FOTO: bitno.net

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.