Više nećete morati ‘loviti’ WiFi u inozemstvu: Troškovi roaminga uskoro postaju prošlost

Ilustracija

Cijena poziva u roamingu najkasnije do 30. lipnja 2022. godine iznosit će 0,032 eura po minuti, a cijena SMS poruke 0,01 euro. Što se tiče podatkovnog prometa, tijekom godina cijena će postepeno padati kako bi se do 2022. godine dostigao iznos od 2,5 eura po gigabajtu.

Konačni je to dogovor u vezi cijena roaminga na području Europske unije koji je postignut sinoć nakon dugotrajnih pregovora između Europskog parlamenta, Vijeća Europske unije i Europske komisije.

– Europski parlament je u konačnom dogovoru s Vijećem i Komisijom uspio osigurati niske cijene za potrošače u korištenju usluga roaminga. Tarife su znatno smanjene kako bi se i mali operateri lakše natjecali s velikim telekomunikacijskim kompanijama. Ishod pregovora je veliki uspjeh Europskog parlamenta jer je, za razliku od Vijeća i Komisije zaštitio interese građana, a ne samo interese nekoliko velikih telekom operatera. Postavljanjem znatno nižih cijena, troškovi roaminga uskoro će tako postati stvar prošlosti, izjavio je zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.