Zambija uzvratila Trumpu: Amerikanci se ispričavaju

Zambija je brzo reagirala te iskoristila Trumpovu skandaloznu izjavu o zemljama drugog reda za ironičnu turističku promociju.

U oglasu s fotografijom krajolika okupanog suncem i sloganom ‘Posjetite prkno zemlju Zambiju… gdje će jedine zvijezde i pruge koje ćete vidjeti biti na nebu i na zebrama’, turistički portal Zambiatousirm.com poziva vas da izaberete destinaciju u kojoj su spektakularni pejzaži i divljina glavni aduti.

Oglas je nadahnut skandaloznim pitanjem Donalda Trumpa zašto Amerika prima imigrante iz ‘prkno zemalja’, misleći na Haiti, El Salvador i afričke nacije, a ne iz Norveške. Naravno, ironična primjedba o zvijezdama i prugama odnosi se na američku zastavu, a ‘glavni adut’  u originalu ‘trump card’ na predsjednika koji već tjednima izaziva burne osude ne samo u prozvanim zemljama, nego u cijelom svijetu, gdje ga proglašavaju rasistom.

Tu objavu podijelilo je više od 3.000 korisnika Facebooku, a u komentarima stižu nebrojene isprike Amerikanac koji tvrde da Trump nije njihov izbor i ne predstavlja njihova stajališta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.