Zaronio na dubinu od 72 metra bez kisika pa umro kad je isplivao

Smrt je šokirala ostale sudionike najznačajnijeg natjecanja u ovoj disciplini koje se tijekom devet dana održavalo na Bahamima. U njemu je sudjelovalo 56 ronilaca iz 21 zemlje. Svi oni pokušali su zaroniti što dublje kako bi se domogli nagrade od 20.000 dolara.

Mevoli, koji se ovim sportom profesionalno bavio tek godinu dana, okušao se u disciplini ronjenja na dah bez peraja. Zaronio je na dubinu od 72 metra i isplivao te se u vodi zadržao tri minute i 38 sekundi. No čim je izronio na površinu, postalo je jasno kako nešto nije u redu. Pričao je, ali nesuvisle rečenice i potom je počeo gubiti svijest. Liječnici su mu odmah pokušali pomoći i oživjeti ga, ali nije mu bilo spasa. Proglasili su smrt, a Mevolijevo tijelo poslano je u glavni grad Nassau na obdukciju.

Asocijacija ronilaca na dah AIDA priopćila je kako je Mevoli prvi ronilac koji je preminuo u povijesti ovog natjecanja koje traje već 21 godinu.

Izvor: Večernji list

Foto: You Tube

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.