Znate li zašto ne biste trebali nositi japanke?

Žene posebno vole cipele i sve je to u redu dok ne odaberu krivu vrstu udobnosti, poput japanki. Stručnjaci tvrde kako je to najgora vrsta obuće koju možete izabrati, navodi Daily Mail.

Istraživanja su do sada pokazivala kako nošenje štikli može trajno oštetiti zglobove, no nije problem samo u štiklama, i ravna obuća može stvoriti probleme.

Japanke su opasna vrsta obuće. One ni u kojem dijelu ne podržavaju nogu i najgora su vrsta obuće”, tvrdi liječnik Tarik Khan, konzultant u Sveučilišnoj bolnici u Londonu.

Kada nosite ravne cipele prstima morate hvatati podlogu i to stvara veliki pritisak na prste i zglobove, rasteže se tetiva od Ahilove pete do prstiju i dolazi do upala. Idealno bi bilo da cipele imaju petu od oko četiri centimetra, ali ako se odlučite na ravne cipele ili japanke, nemojte ih nositi cijeli dan.

Osim toga, loše japanke mogu vam biti prava prijetnja – uganuće zglobova, istegnuće ligamenata, posjekotine, žuljevi, ogrebotine… Pazite da nisu pretanke i presavitljive jer to donosi najveće probleme kod hodanja.

Izvor: narod.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.