Na SDP-ovoj presici ‘Gdje je Hrvatska trenutno’, Maras pričao o suncu u Šibeniku

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

‘Ja sam, kao kandidat SDP-a na Europskim izborima, malo u obilasku naše lijepe Dalmacije. Burovito je vrijeme, a takav sam i ja kandidat’, poručio je na konferenciji za medije Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a koji je posjetio Gradsku organizaciju SDP-a Šibenik. SDP je u pozivu napisao da će tema biti ‘Gdje je Hrvatska trenutno’, ali je njihov gost više govorio o vremenu pa je tako, među ostalim, izjavio i da je ‘burovit’ kandidat.

Potom je ipak najavio za što će se zalagati bude li izabran u Europski parlament.

– U razgovoru s ljudima promoviram tri glavne stvari za koje ću se zalagati kao zastupnik u Europskom parlamentu. To je prvenstveno dostojanstvena mirovina, odnosno minimalna mirovina na europskoj razini, kao i minimalna plaća koja će iznositi više nego što iznosi danas u Hrvatskoj, a to je po nekim parametrima preko četiri tisuće kuna. Dajemo punu podršku hrvatskim građanima koji su potpisali zahtjev za provođenje referenduma vezano uz mirovinsku reformu i treća stvar je da se financijske usluge plaćaju kao i u drugim europskim zemljama, što sam ja slikovito nazvao ‘kontrola banaka, sloboda narodu’ – riječi su Marasa.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sukladno temi presice, SDP-ov saborski zastupnik izrazio je nadu da će ‘uspjeti bolje pozicionirati Hrvatsku, nego što je to bio slučaj dosad’.

– Izuzev naših europarlamentaraca, ljudi se pitaju što su ostali radili. Drago nam je da smo Saša i ja donijeli malo sunca u Šibenik nakon nekoliko oblačnih dana – zaključio je svoje izlaganje Gordan Maras.

Njegov kolega iz saborskih klupa, Saša Đujić, pozvao je građane da svoj glas daju Marasu koji će se u Europskom parlamentu boriti za prava građana jednako kao što to radi u Hrvatskom saboru.

– Uz Tonina Piculu i Biljanu Borzan koji su svojim dosadašnjim radom pokazali da se u Europskom parlamentu može nešto napraviti, trebaju nam i ovi energični, grlati zastupnici koji će ljudima poput Tajanija reći ‘ne’ kad svojataju našu predivnu Dalmaciju, Istru i Rijeku, a ne trebaju nam zastupnici poput HDZ-ovih koji su se u svim ključnim trenutcima vodili stranačkim, a ne interesima hrvatskih građana – zaključio je Đujić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.