Neovisni za Hrvatsku imaju devet lista u Šibeniku: General i kontesa vratit će dijasporu

Kandidati za Europski parlament i saborski zastupnici koalicije Neovisni za Hrvatsku i HSP-a, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović pozvali su danas iz Šibenika ‘Hrvatice i Hrvate’ da im daju svoj glas na svibanjskim izborima za Europski parlament, a Helena Junaković, predsjednica šibenske organizacije Neovisnih za Hrvatsku predstavila je njihove liste za devet gradskih četvrti i mjesnih odbora na nedjeljnim ‘komunalnim’ izborima u Šibeniku.

– Na izborima ove nedjelje Neovisni za Hrvatsku imat će svoje liste u gradskim četvrtima Građa, Varoš, Stari grad, Baldekin II, Baldekin III, Vidici, Meterize i Šubićevac te za mjesni odbor Dubrave. Vrlo kratko nakon osnivanja uspjeli smo izaći s devet lista i želim pozvati sve naše sugrađane da u nedjelju odvoje 15 minuta svoga vremena i zaokruže listu broj jedan, Neovisnih za Hrvatsku – poručila je Helena Junaković.

Predsjednica stranke Bruna Esih naglasila je kako ne pate od izbornih rezultata te kako nisu za instant rješenja, okupljanja i ujedinjavanja.

– Nismo tamo kako bi se hvalili da nas je što više i da ponesemo što više glasova, nego da ta politika bude dugoročna. I nedjeljni izbori nama su važni jer svaki su izbori pokazatelj raspoloženja naših građana – kazala je Esih i prepustila riječ saborskom zastupniku Željku Glasnoviću riječima ‘izvolite generale’.

– Hvala kontesa – odvratio je Glasnović počevši kako mu je Šibenik prirastao srcu jer je, koliko on zna, Šibenik prvi grad koji je dao naoružanje Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Glasnović je naglasio kako je Hrvatska odbacila svoju dijasporu koja svake godine šalje najmanje 16,5 milijardi što je registrirano kroz HNB i još dva puta više što nije registrirano.

– Mi se hvalimo da smo od ulaska dobili od jedne krezube financijske organizacije, koja sve više liči na onu prostitutku što su stavili tamo oni gerilski anarhisti iz vremena Francuske revolucije i koja nema ni svoje vojske ni nekakvih jasnih moralnih načela, 14,5 milijardi kuna. Kad smo već tu, za što su lobirali neki koji su zamijenili kulturni marxizam za rodnu ideologiju, a ja bih rekao da su došli od marša do stražnjice, mi ćemo vratiti dijasporu. A kad smo već gore u Europi treba njima uzet novac i naći rješenje za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Amen – zaključio je Glasnović.

Zlatko Hasanbegović, politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku naglasio je kako su u Šibeniku u dvojakoj funkciji.

– Ako su izbori za Europski parlament neka vrsta predizbora za one ključne, parlamentarne izbore, može se reći u šibenskim okvirima ovi izbori u nedjelju će biti i predizbori za izbore za Europski parlament. Siguran sam da će i ti izbori biti pokazatelj naše snage. Ljudi ne vjeruju više pustim obećanjima, nikog se više ne može prevariti i hrvatski narod zna tko je tko – poručio je Hasanbegović naglašavajući kako je za iskaz autentične volje naroda potrebna visoka izlaznost na izbore.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.