Potpis možete dati samo jednom kandidatu

Potencijalni kandidati za Pantovčak od petka imaju 12 dana za prikupiti 10.000 potpisa

Vladina odluka da se izbori za predsjednika Republike održe 22. prosinca stupila je na snagu u četvrtak, što znači da od petka, 22. studenoga, teku rokovi u kojima potencijalni kandidati za Pantovčak moraju prikupiti po 10 tisuća potpisa i time potkrijepiti svoju predsjedničku kandidaturu.

– Potpise trebaju prikupiti u 12 dana, i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature. Obrasci će se moći isprintati s mrežne stranice DIP-a od 22. studenoga u ‘nula, nula sati’ i ne mogu se zamijeniti nekim drugim, starim obrascima – poručuje potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić-Križanić.

Rok za kandidature je do ponoći, 3. prosinca. DIP potom ima 48 sati za njihovu provjeru i objavu liste kandidata za predsjednika, kad to učini i službeno će krenuti izborna promidžba. DIP će kandidature zaprimati već od petka 22. studenoga, u prvim danima u svojoj zgradi u Visokoj 15, a četiri posljednja dana u zgradi Hrvatskog sabora. Kako bi se spriječile gužve, DIP poziva predsjedničke kandidate da najave dolazak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.