Dobrodošao u klub

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ako ste se ‘nadali’ da ću vas zagolicati ljubavnim scenarijem, neću, samo sam se poslužila naslovom poznate Severinine pjesme. S obzirom da su svi ovih dana fokusirani na nogomet, ja ću se pozabaviti tenisom. I to tenisom u našem gradu! U ovom gradu postoji malo veća skupina entuzijasta, zaljubljenika u ‘bijeli sport’. Znala sam da je Šibenik prepun miljenika košarke, nogometa, vaterpola, ali da u našem gradu živi toliko puno ljudi koji vrhunski igraju tenis, koji njeguju tradiciju tenisa u Šibeniku, to nisam znala! Na teniskim terenima na Šubićevcu uvijek se mogu pogledati dobri mečevi. Tenis je izuzetno ‘prilagodljiv sport’, jer ga se može konzumirati u raznim kategorijama i na razne načine. Profesionalan ili amaterski tenis, hobi ili zabava, idealna je vrsta psihoterapije i svima bih ga preporučila. Uvjerenja sam da navike stječemo od malena, pa tako i zanimanje za sport.

Program koji je iznijet na skupštini teniskog  kluba Šubićevac Šibenik,  između ostalog, obuhvaća revitalizaciju tenisa na način da se aktiviraju djeca Šibenika. Život u kojem živimo diktira nam tempo. Roditelji su ograničeni vremenom, pa često njihova djeca treniraju sportove čiji se termini treninga poklapaju s njihovim rasporedom. Organizirani prijevoz na treninge tenisa uvelike bi doprinio povećanju broja djece na teniskim terenima. Samo što takav projekt iziskuje novac. S obzirom da taj klub vode istinski zaljubljenici, možda će upornim apeliranjem na gradsku vlast, uspjeti usmjeriti dio financija na svoj konto. Mišljenja sam da im je potreban kombi koji bi prevozio djecu do terena, te ih vraćao kućama nakon treninga. I barem dva zaposlena vozača koji bi bili na raspolaganju klubu. Pa, nije to neki veliki trošak za Grad! Problem koji je iznesen na sjednici jest nedostatak teniskih trenera. Svi ste vi potencijalni treneri, došlo mi je da se javim! Velika većina članova kluba igra tenisku ligu te postiže sjajne rezultate. Želim reći, dovoljno su dobri da se natječu po raznim turnirima po Hrvatskoj i osvajaju odličja, zašto onda ne bi mogli svoje znanje prenijeti na početnike tenisa? Na taj način  mogli bi ‘osvježiti’ svoj privatni budžet, jer znamo da se treninzi tenisa naplaćuju po satu. U toj priči svi bi bili zadovoljni, a klub bi čekala svjetla budućnost, pa možda jednog dana budemo gledali nove Čiliće, Ivaniševiće…Jeste li znali da su Goran Ivanišević, Marin Čilić te Monika Seleš igrali na Šubićevcu dok su bili djeca? Nameće mi se pitanje, koje često u posljednje vrijeme postavljam,  zar je moguće da su ‘nekad’ stvari bolje funkcionirale nego danas?

Da se stvari ipak pomiču nabolje dokazuje turnir koji će se odvijati cijeli nadolazeći vikend. Turnir pod nazivom Šibenik Open 2014. Međunarodnog je karaktera, a radi se o veteranskom turniru. Posebnost mu daje priznanje Hrvatske unije tenisača, a očuvanje tradicije festivala tenisa primarni je zadatak organizatora sa Šubićevca. Ima još jedna novost, a nije zanemariva. Teniski klub Šubićevac, ovaj će vikend predstaviti, uz stare članove i svoje nove veteranske snage. Naime, pojačanje je stiglo od strane ljepšeg spola, pa će ovaj vikend i žene moći iskazati svoja umijeća. Dobar tenis i pregršt zgodnih ‘haljinica’, dobra je pozivnica svim znatiželjnicima i ljubiteljima tenisa ili onima koji će to tek postati. Da su organizatori baš na sve mislili, potvrđuje zanimljiva zabavna večer s kojom će ujedno počastiti sve sudionike turnira. Nas Quatros zabavljat će sve prisutne do ranih jutarnjih sati, stoga se pitam tko će sutradan zaigrati? Tko preživi, igrat će, a i pričat će!! Kakogod, biti dio pozitivne skupine u današnje vrijeme svakako je odlična stvar koju možete učiniti za sebe. Kad tenis ‘okusite’, vrlo brzo ga zavolite, a ubrzo postanete ovisni. Volite li sport, druženje i sve što to nosi sa sobom, ovaj vikend nemate što razmišljati. Svi putevi vode na Šubićevac!


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.