Lov na lice (4)

ribar

Spoj upredenice i FC rješavam vezanjem Albright čvora. Vrijeme lova lice je isključivo po danu, najbolje rezultate sam imao po sunčanom i vedrom vremenu uz lagano namreškano more, prilikom rasta plimnog vala i to puno bolje u večernjim satima nego u jutarnjim.

Inače, jedna posebno karakteristična stvar za licu je ta da kad se jato smjesti na određenu lokaciju, onda se tu zadržava neko određeno vrijeme. Taj vremenski period može potrajati između 5 do 10 dana. Zadnji period u kojem sam lice uspješno lovio je bio period u trajanju 12 dana. Svaku večer sam imao tri do pet udaraca sa 90 postotnom realizacijom. Zakvačena lica je neponovljiv prizor i zaista nešto posebno.

KONCENTRACIJA I MIRNOĆA

Njezina građa tijela omogućuje joj brze startne šprintove u kojima zna izvući i po 40-ak metara upredenice, ovisno o svojoj veličini. Prilikom zamaranja bitno je da cijelo vrijeme nastojite zadržati što veću koncentraciju i mirnoću, što često puta zna biti dosta teško. Sjećam se svog zadnjeg lova koji je bio iznimno uspješan, u njemu sam u tri uzastopna zabačaja imao tri uhvaćene lice. Sva tri uspješno su realizirana, dok su lice bile potpuno identične, kao da su preslikane sve jednake težine od 3, 5 kilograma (zadnju sam pustio).

Kao što sam već prije naglasio, lov lice zna biti iznimno uspješan, te pritom valja imati na pameti da lica bilizma naraste do veličine 30 kilograma, tako da bi bilo poželjno da sve lice manje od dva kilograma vratite natrag u more kako biste mogli opet uživati u prekrasnom drilu ove nevjerojatne ribe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.