MENTALNA MATINEJA: Star Trek, redatelj J.J. Abrams

Nikad nisam bio neki trekie od formata, jedino što sam volio gledati bio je Deep Space9, a pogledao sam i dosta ‘originalnih’ epizoda kao mali na talijanskim televizijima. Tako da se može reći da sam odrastao u Kapetana Kirka, Spocka( pokoj duši Leonardu Nimoyu), Uhuru, Checkova i ostalu ekipu. Kirk, zapravo Shattner, oduvijek me nervirao, pa mi kao budali šamar došao onaj razgovora između Nortona i Pitta u Fight Clubu, kad je Norton na pitanje s kojom bi se zvijezdom najradije potukao odgovorio upravo Kapetan Kirk.

Tako da sam tek prošlog vikenda pogledao novi Star Trek iz 2009. Godine, naletio sam slučajno na njega na RTL televiziji. I, ugodno sam se iznenadio. Iako me koncept mlade posade, mladog Kirka i ostatka ekipe iz prve odbijao, moram priznati da je redatelj J.J. Abrams sve to lijepo uredio, zbilja se moglo zamisliti da je Chris Pine mladi Shattner. Odličan je i ostatak ekipe, a pogotovo Zachary Quinto u ulozi mladog Spocka. Uostalom, ako mu je prolaznu ocijenu dao i najveći geek u svemiru, Sheldon Cooper iz Velike teorije praska, tko sam ja da mislim drugačije.

Jedino što me zasmetalo u filmu, i što mi nekako odudara od originalne serije je količina akcije i način na koji je snimljen. I originalni Kirk se volio potući, pucati uokolo iz fazora, bilo je tamo i akcije, ali ni približno u ovolikoj mjeri. Međutim, ipak se radi o modernom Hollywoodu, tako se moralo napraviti, gledatelji traže akcije i krvi.

Sve u svemu, odlična zabava, Beam me up, Scotty!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.