Nikad gori filmski božićni program

Ne sjećam se ikad goreg božićnog filmskog programa na nacionalnim televizijama nego li je bio u vrijeme ovog Božića. Znam, mnogi će reći ‘tko to još uvijek gleda filmove na televiziji, lijepo spržiš i gledaš kad hoćeš’, ali ja se još držim one tradicionalne hrvatske vrijednosti, kad se obitelj okupi pred televizijom i gledaju svi skupa po 23. put ‘Divan život’ Franka Capre. Ipak treba držati do tradicije.

E, pa ove godine nije ni njega bilo na programu, jedino što valja, a da je ponudio HRT bio je ‘Tko pjeva zlo ne misli’. Ok, odličan film, ali kad ga se prikazuje pet puta godišnje, i za Božić nekako gubi svoj smisao. Na HRT 3, koji zna često iznenaditi s kvalitetnim filmskim maratonima, bili su neki polukvalitetni naslovi, naoko dobrih redatelja, ali ipak tek prosječni filmovi poput Rosselinijeveg zadnjeg filma ‘Marija iz Nazareta’.

RTL se odlično spremio za Božić, da je snimljeno 12 djelova ‘Sam u kući’, prikazali bi ih od Badnjaka do stare godine. Nova TV isto ništa, niti jedan jaki filmski hit. Ne znam, valjda se čuvaju za novogodišnju noć, baš sam se neugodno iznenadio. A, kako sam veće rekao, u ovo vrijeme blagdana film sa kompjutera ne pada mi na pamet pogledati. Gubi se nepovratno još jedna ‘izvorna hrvatska tradicija’. Može je spasiti samo Hobbit drugi dio na drugom HRT-u na staru godinu, program nisam pratio.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.