OD SRIDE DO SRIDE: (Sa)čuvaj me Bože jeftine, ružne i bezvezne žene

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Posljednjih dana sam malo proučavala nas žene. Mi smo vrh. Da nas nema, stvarno bi nas tribalo izmislit. Postoji puno vrsta nas, ali ove četiri bih danas izdvojila.

To su jeftine žene, bezvezne, ružne i one-kojima-je-uvik-teže žene.

Nedavno sam negdi čula da se na jeftinoj odjeći iz aviona vidi da je jeftina. Izjava je, pogađate, došla od žene, a otkako sam to čula, stalno na ulici i na fejsbuku buljim u žene i pokušavam skužit koja na sebi ima nešto jeftino i jel se to stvarno vidi.

Nakon nekoliko dana buljenja, a meni to nije problem,shvatila sam da me nije baš briga koja na sebi ima marke, ali zato sam postala majstor za uočit jeftino.

Skroz je jednostavno. To su one koje se uporno žale na plaću, ‘nemaju za kruv’, ali svaki misec imaju nove cipele da bi se osjećale bolje i skuplje. Jeftino.

One koje s prijateljicom na kavi, vade samo za svoj dio i ne vide da neće propast ako svoju prijateljicu počaste, a ne žele nosit jeftino jer se to vidi. Sorry, ali sve šta sam ja vidila tu je da nisi tila počastit svoju priju, pa možeš nosit ko zna kakve cipele, meni izgledaju jetine.

To su i one koje se osjećaju udobno i ugodno u jakni dok ona košta milijun kuna, a kad je ta ista jaketa na velikom sniženju, djeluje im jeftino i ‘ne osjećaju se ugodno u fejk koži’.

Sorry draga, ali netko ti treba reći da se ti u prvom redu ne osjećaš ugodno u svojoj koži i to je puno gore od jakne, njene cijene i komentara ekipe na tvoju novu jaknu.

 

Kad smo već kod komentara, neki dan čujem da je jedna žena ‘sigurno dobila posao preko veze’.

Izjava je, pogađate, došla od žene, a otkako sam to čula, stalno buljim u žene koje rade na nekom dobrom mistu i pokušavam skužit koja je tu došla priko kreveta, koja priko politike, a koja poštenim putem.

Nakon nekoliko dana buljenja, a stvarno mi to nije problem, shvatila sam da me uopće nije briga koja je dobila posao preko veze, ali zato je uvijek dobro znati prepoznati ove koje su na radno misto došle bez veze.

To su, naime, one koje su kronično nezadovoljne svojim životom, pa svoje frustracije liječe ogovaranjem drugih žena. Bez veze.

To su one koje idu kroz život linijom manjeg otpora, žele sve odmah i sad, ne žele ili ne znaju boriti se i čekati, a više od svega, ne mogu se pomiriti s uspjehom druge žene. Bez veze.

Sorry draga, ali netko ti treba reći da život nije naslovnica časopisa, da nas ima svakakvih i da svaka bira svoj put. I na to ima potpuno pravo. I ova s vezom i ti koja si bezvezna jer to uopće njoj iza leđa komentiraš. To što je neka tamo došla negdi priko neke svoje veze, ne daje tebi za pravo da za svaku ženu koja je negdi došla radit, zaključuješ da je takva. Dokle god ne prominiš svoj stav prema životu i uspjehu, bit će ti od nje bezveznije i gore.

Kad smo već kod toga kome je gore, stalno nailazim i na one kojima je uvik gore i teže. To su skoro pa uvik, pogađate, žene. Da im kažeš da si prehlađen, one su prehlađene još više. Da im kažeš da ti je dan na najgori mogući način počeo, njima je počeo još gore. Da im kažeš da ti je porođaj trajao 25 sati, njima je 65. Da im kažeš da ti se događa nemam pojma šta, njima se događa deset puta gore. One su uvik bolje, hrabrije i vridnije od tebe.

 

Ljepota žene je isto posebna tema o kojom bi se mogla napisati cila kolumna.

I tako sam ja posljednjih dana buljila u žene po ulici i po fejsu, shvatila sam da me u ovom slučaju nije toliko briga koja je lipa, ali zato sam postala majstor za uočit one koje to nisu.

To su one koje jedva čekaju za neku drugu ženu konstatirati da je ružna, a pogotovo uživaju kada to još netko potvrdi.

To su one kojima smeta prirodni osmijeh druge žene jer svoj odavno nemaju.

To su sve one koje se ne osjećaju ugodno i udobno u nekoj odjeći koja nije skupa. Sve one koje imaju potrebu uspješne žene optužiti da su negdje došle preko veze, da bi se one osjećale bolje. Sve one koje imaju potrebu druge žene uvjeravati da su od njih bolje. Sve one kojima smeta osmijeh i ljepota druge žene.

Čovjek je čovjeku vuk, a žena ženi najstroži sud. A uopće nije teško biti bogata, moderna, vrijedna, uspješna i lijepa žena.

Kako njih prepoznati? Jednostavno. To su one koje jednako dobro znaju nositi i jeftino i skupo. To su one koje su uspjehom druge žene motivirane, a ne deprimirane. One koje pričaju koliko im je nešto bilo teško, samo kada drugu ženu žele ohrabriti i one od kojih nikad nećete otići ljubomorni, depresivni i iskompleksirani.

Jer istinski lijepe i samouvjerene žene nemaju potrebu da se pored njih druga žena osjeća ružnije i gore. Ako se pored neke žene tako osjećaš, onda je u pitanju sljedeće: ili ona spada u jedne od ovih kategorija ili si pak ti ta koja je nešto od navedenog.

Izbor je velik, a na tebi je, draga i lijepa ženo, da odlučiš koja ćeš od ovih u životu biti.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.