Tabu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

kolumna_radic_banner

Tabu tema koja je pred nama je zapravo tabu za javna raspravljanja, ali ja ću se usuditi. Svjedočanstvo koje mi ne izlazi iz glave, a objavio ga je jedan hrvatski portal, ponukalo me na razmišljanje. Čovjek, od kojeg su ruke digli doktori, prognoziravši mu još maksimalno četiri mjeseca života, danas je svjedok svog ozdravljenja. Nije on jedini, pročitajte što sam sve saznala. Naime, radi se o ulju biljke konoplje, a pronašla sam podatak kako se lijek spominje u najstarijoj poznatoj zbirci propisa za izradu lijekova iz približno 27.-og stoljeća prije Krista, u farmakopeji kineskog cara Shen Nonga. On u svojoj zbirci govori o konoplji kao lijeku za gotovo sve bolesti. Također pronalazim da se konoplja rabila kao lijek u drevnom Egiptu, Indiji i Grčkoj. Na koncu je čak i islam prihvatio razliku korištenja konoplje u cilju liječenja i njezina uživanja za ‘relaksaciju’. Konoplja se kao legalno ljekovito sredstvo koristila u Europi i Americi, ali samo stotinjak godina, od devetnaestog stoljeća do početka dvadesetog stoljeća. Nakon toga njezina se uporaba počela postupno ograničavati, a zatim zabranjivati. I tako je ostalo sve do danas.

LJEKOVITI UČINCI KONOPLJE

Vjerujem da naslućujete zbog čega je lijek postao zabranjen. Kanađanin Rick Simpson prvi je javno progovorio o svom izlječenju, a nakon toga postao je poznat jer je ljudima dijelio besplatan lijek. Nakon što je prebolio rak kože, a sam se izliječio uljem konoplje, odlučio je svoju priču i svoj lijek podijeliti s oboljelima koje su dokrtori otpisali. Svi ti ljudi danas pričaju svoje priče na internetu. Da ne bi bilo zablude, pronašla sam zapise o istraživanju lijeka na oboljelim životinjama. I na njima se pokazao djelotvoran učinak. Tim znanstvenika iz Madrida 2000. godine, uz pomoć injekcija THC-a, izliječili su rak mozga kod štakora. Drugi znanstveni tim u Americi još je sedamdesetih godina prošlog stoljeća došao do interesantnih podataka. Otkrili su da THC usporava rast tumorskih stanica kod raka pluća i raka dojke te kod leukemije. Jasno vam je zašto proizvod ne može na tržište. Jasno vam je što se dogodilo s mnogim znanstvenim istraživanjima koja se aktivno provode još od pedesetih godina dvadesetog stoljeća pa sve do danas. Politika uvijek štiti interese krupnog kapitala, pa tako i farmaceutske industrije. Pa zamislite da svatko u svom vrtu sam sebi može posaditi lijek? To nije nikom u interesu, niti to ide kome u prilog. Međutim, istraživanja se, usprkos negodovanju, ipak nastavljaju. Pa tako 2007. godine, na konferenciji Američke udruge za istraživanje raka u Los Angelesu, znanstvenici su prezentirali rezultate istraživanja, a rezultati su dokazali da THC aktivira biološke mehanizme koji sprječavaju dijeljenje raka i onemogućuje im hranidbu. Posljednja rečenica povezana je i sa svjedočanstvom čovjeka iz Hrvatske koji se sam izliječio. A kaže kako su svi lijekovi koje je uzimao bili hrana za karcinom koji se potom širio. Vratit ću se na njega. Službeno je ustanovljeno tijekom eksperimenata koji su se provodili od pedesetih pa do danas, da je konoplja odličan antibiotik, te da pomaže kod glaukoma, Parkinsonove bolesti, akutne i kronične boli, PTSP-a, reumatskih bolesti, kroničnog umora te gubitka apetita. Nedavna istraživanja dokazala su da je konoplja djelotvorna i kod oboljelih od šizofrenije. Neslužbeni podaci ili ljudska svjedočenja govore kako je ulje konolje pomoglo ljudima oboljelima od razih vrsta zloćudnih bolesti, multiple skleroze, AIDS-a, dijabetesa, Kronove bolesti, asme, alergije….

ISPLJNUO TUMOR

Fenomenalno da postoji lijek za bolesti kod kojih sam do jučer slušala da su neizlječive, ali predobro da bi bilo istinito. Nažalost, ulje konoplje u većini zemalja nemoguće je legalno nabaviti. U Hrvatskoj se tretira lakom drogom. Sađenje, posjedovanje i prodaja konoplje u većini svijeta zabranjeno je i kažnjivo, međutim postoje zemlje kao što su Njemačka, Austrija, Češka, Poljska, Nizozemska gdje je marihuana u medicinske svrhe dozvoljena oboljelima. Na internetu pronađite svjedočanstva čovjeka iz Hrvatske koji tvrdi da je svoj karcinom ispljunuo. Analizom ispljunutog tkiva , dolazi se do šokantnih dokaza. Danas je čovjek živ, a rengenska snimka pluća je čista. Sve činjenice koje sam navela navode me da se dobro, dobro zamislim. Intrigantna tema o kojoj bi se dalo pisati i razgovarati, pa neka detaljno razglabanje ipak ostane u uskim krugovima. Intrigantna tema o kojoj bi se dalo pisati i razgovarati, pa sam sigurna kako će upravo ova tema biti sve češća u razgovorima među ljudima.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.