Virtualna šetnja kroz wellness centar budućnosti

Mateo je odlučio posjetiti wellness centar, sjedne se ispred sobe s natpisom ‘life intuitive and health coach’, i izgledom ne pokazuje ništa neoubičajeno. U dobroj je formi i dobrog raspoloženja, te na prvi pogled se čini da bi mogao istrčati polu-maraton, osim što možda njegovo raspoloženje ima malu dozu sivila. S tim prvim dojmom, pomislili bi da njemu nije potreban nikakav wellnes, a pogotovo zdravstveni savjet. Mateo kaže da ga muči neobičan osjećaj u trbuhu već neko vrijeme. Kaže da to nije bol nego osjećaj slabosti ili neskladnosti: ‘Pažnja mi je često usmjerena prema tom dijelu tijela, kao da nešto nije u najboljem redu’. Sve on to govori s dozom ustručavanja, te ga njegov intuitivni učitelj (coach) umiruje i kaže da se takva percepcija treba uzeti za ozbiljno. On napravi istraživanje abdomena palpacijom, provjerom stanja kvalitete boje i veličine jezika te osjećanjem pulseva na zglobu šake. Zatim uputi Matea da napravi nekoliko medicinskih pretraga.

PROMATRANJE ORGANIZMA

Nalazi otkriju mali maligni tumor na gušterači. Mateo ne reagira na novost panikom i izgubljenošću. Ne dolaze mu slike završetka života ili osjećaji da je ova novost početak kraja. Njegov intuitivni coach kaže da se ovakva situacija inače lako tretira sa specifičnim režimom prehrane i pažljivo odabranim elektromagnetskim frekvencijama. Međutim, Mateo i njegov intuitivni coach odluče pričekati s tom terapijom, te umjesto terapije ostave tumor, kako bi ga mogli promatrati kao indikator što se događa na ostalim razinama. Predloženi tretman ne bi imao negativne nuspojave, ali intuitivni coach kaže da bi to na neki način bila drastična procedura. Oboje se slože da se može toliko toga naučiti ako se pričeka i vidi hoće li se tumor povući kada Mateo napravi bitne korake u svom životu na mentalno-emotivnoj i duhovnoj razini. Plan programa kroz koji će Mateo proći je inventura njegovih navika, okolišnog stresa, veza i prijateljstva, opsesija, i njegovog odnosa s nečim višim od nas.

Jedan od testova je pokazao izloženost toksičnom pesticidu dieldrinu. Njegovi ostaci su se nataložili u jetri i gušterači. Također su otkrili da se Mateov način prehrane ne slaže s njegovom konstitucijom, što je dodatni pritisak na gušteraču. Razmišljajući zašto bi on težio prehrani i namirnicama s kojima se on ne slaže, otkriju u tom procesu znakove bijesa, izražene samo indirektnim konzumiranjem hrane koju on ne želi. Intuitivni coach predloži istraživačku sesiju terapije pokretima i slika kako bi vidjeli dolazi li nešto iz podsvijesti na površinu kao znak i izvor bijesa. Za vrijeme ove istraživačke sesije, velika i zastrašujuća slika oca koji ga je odgojio sjedini se s impresijom njegove zaručnice. Mateo je vrlo nemiran za to vrijeme te konstantno osjeća nelagodu u dubini trbuha. Nelagoda eskalira s eksplozijom bijesa. Sesija je završila s osjećajem uzdrmanosti, ali i da nije sve izraženo. Intuitvni coach predloži kao dodatnu pomoć u Mateovom procesu, dozu Perunike 1M (Irisa Versicolora, homeopatski pripravak), koji pomaže pri razbijanju navike izražavanja bijesa kroz gušteraču, te rješavanju straha od bolesti i naše nemoći suočavanja s njom. Uz to, odluče dodati još dvije esencije cvijeća, a to su Fuchsia, koja ima moć istiskivanja podražaja potisnutih emocija koje uzrokuju teške bolesti u našu svijest, te Mimulus cardinalis, koji nam daje hrabrosti da se suočimo s bijesom i nemoći.

Nakon nekoliko tjedana, Mateo i njegov intuitivni coach su ponovo zajedno. Mateo dijeli svoju zabrinutost sa zaručnicom. Kaže da mu nije bilo lako ovih nekoliko tjedana, i kako je sve izgledalo kao da neće biti vjenčanja. Nekoliko je puta pobjesnio na nju ali nešto se promijenilo s tim bijesom. Mateo je spoznao da bijes nije potaknut njegovom zaručnicom već njegovim ocem. On je u biti bijesan na svog oca koji ga je iritirao na isti način kao i njegova zaručnica. Ona ga samo podsjeća na njega. Iako ga, uz sav taj bijes prema zaručnici, neke od njenih dobrih osobina također podsjećaju na oca, i prisjeća se nekih lijepih trenutaka provedenih s njim.

OPUŠTANJE TOKSIČNIH OSJEĆAJA

Odgajanje samohranog roditelja je vrlo zahtjevno, zaključi Mateo. Sada je njegov odnos sa zaručnicom puno bolji. Kako je Mateo otpustio svoje toksične osjećaje, paralelni proces se dogodio i sa njegovim tijelom kroz dodatni režim destilirane vode i hidroterapije debelog crijeva, da bi se podržalo izlučenje dieldrina. Akupunktura i formula specifičnih kombinacija ljekovitog bilja se kombinirala kako bi se podržala jetra za vrijeme detoksikacije. Mateo je bio na tjednim sonogramima, koji su na početku pokazali malo povećanje tumora, a zatim naknadno smanjenje. Nakon šest mjeseci tumora više nije bilo. Mateo više ne osjeća bol u trbuhu, a njegov odnos sa zaručnicom se znatno poboljšao. Također, ima više energije i osjećaj intuicije je povećan. Uz to, Mateo planira promijeniti posao koji nije volio i na kojem je bio izložen toksičnim kemikalijama. Nedavno je bio na predavanju o vještini uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, Feng Shui, te planira promijenu karijere u suptilni energetski arhitektonski dizajn.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.