Zagrebački gradonačelnik-Milan Bandić

Iako sam imala pripremljenju kolumnu, nisam mogla odoljeti da ne  napišem novu kolumnu posvećenu Milanu Bandiću.

Iako se uz njegovo ime godinama vežu razno razne afere, isti im je uspješno godinama odoljevao.

Otakd je krenula medijski izvještaji svakih U svim dosadašnjim izvještajima i komentarima čuli smo –ak minuta o Milanu baniću i njegovom timu čuli smo svašta… od očitog curenja informacija s državnog odvjetništva i policije, do pregledavanja imovinske kartice Milana Bandića i njegove obitelji, pa do raznih teorija o mjestu uhičenj, mogućem bijegu  i sl.

U svemu tome nisam čula samo jedno, objašnjenje vrha policije  i DORH-a,  kako je moguće da danas postoje osnove sumnje,a prije nekoliko godina za djela koja su tad napravljena i prijavljivana nisu postojala.

Ali valjda je sad pravi momenat..

Međutim, iako se još uvijek službeno ne zna što mu se sve stavlja na teret, usporedit ću uhićenje Milana Bandića  s uhićenjemi sisačko-moslovačke županice, ili se vratimo još dalje u prošlost pa ga  usporedimo s uhičenjem Ive Sanadera.

Razlika koja je vidljiva iz aviona, jest  da Milan Bandić i dalje ima veliku podršku građana Zagreba, ali i cijele Hrvatske.

Ne zaboravimo da je na prošlim predsjedničkim izborima ušao u drugi izborni krug s Ivom Josipovićem, te da je iza sebe ostavio predstavnika HDZ-a.

Očito je da Milan Bandić ima veliku karizmu i popularnost, jer je neosporna činjenica da je unatoč odlasku iz SDP-a, ostao vrlo zanimljiva politička figura, a čiju su listu mnogi vidjeli kao dobrog koalicijskog partnera.

Očito je da Milan Bandić ima veliku karizmu i popularnost, jer je neosporna činjenica da je unatoč odlasku iz SDP-a, ostao vrlo zanimljiva politička figura, a čiju su listu, na sljedećim parlamentarnim izborima,mnogi vidjeli kao dobrog koalicijskog partnera.

No, ne mogu se ne zapitati kako je moguće da ga građani Zagreba i danas toliko vole..

Možda Zagreb uistinu funcionira na visokom novou.

Meni kao gledatelju sa strane koji Zagreb posjećuje cca. jednom mjesečno ili svaka dva mjeseca, Zagreb djeluje i više nego uređeno, i to počevši od uređenih parkova, igrališta za djecu, ( a  onda se sjetim Rasadnika- igrališta na Vidicima i zapitam se zar djeca iz Zagreba i moje dijete žive u istoj državi)

Zagreb je svake godine sve veći turistički hit i ostvaruje najveći rast nočenja, a posebice na udaljenim tržištima ( Japan i sl.)

Ne mogu se ne pitati gdje je Šibenik na tim sajmovima i zašto naši turistički predstavnici nemaju sklopljenje ugovore s takvim turperatorima..

Ali dobro, vratimo se na Milana Bandića..

Što god mislili o njemu, voljeli ga ili ne, bez obzira dokaže li se njegova nevinost ili krivnja, ne možemo mu osporiti da je pristupao svima jednako, da se znao spustiti na nivo djeteta , te da je karizmom godinama osvajao  mnoge oko sebe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.