Život s neizlječivom bolešću

Posljednjih dana u Hrvatsku je iz svijeta stigao nov način prikupljanja donacija za borbu protiv ALS-a! Izazov izgleda da se zalijete hladnom vodom,tj. ledom,te nakon toga imate pravo izazvati još tri osobe da naprave isto..

Onaj tko odbije mora donirati novac udruzi za liječenje i istraživanje u borbi protiv ALS-a! I dok se slavni i manje slavni poljevaju hladnom vodom ja razmišljam o osobama koje boluju od ALS-a ili neke druge neizlječive bolesti..  Itekako sam svjesna života s nečim takvim i problema kojeg vam nosi život s vašim novim cimerom(bolešću) koji se bez pitanja,upozorenja useli u vaš organizam i uskoro postane glava faca.. O raspoloženju vašeg novog cimera ovisi svaki vas dan.. Onih dana kad on miruje vi živite,a kad on živi vi umirete..  Prva faza kod svake osobe koja oboli od bilo koje neizlječive bolesti je sučeljavanje s bolešću.. To je najteža faza i traje ovisno od osobe do osobe.. Suočit se s nečim takvim znači priznat samom sebi da više nisi isti..  Da odsad netko drugi određuje tvoj tempo,način i stil života..  Suočavanje sa groznim pitanjima..šta ako ostanem bez posla,bez prihoda za život.. ,bez potpore emotivne,duhovne svoje obitelji,prijatelja..Tih dana otkrivate tko su vam istinski prijatelji..U nekoj drugoj,sređenoj državi,lakše je bit i bolestan..Kroz suočenje s bolešću ne prolazite sami,sigurno imate psihologe i psihijatre da vam pruže ruku u svim mračnim pitanjima.. Nama u Hrvatskoj to ne treba,zna se da mi imamo iskrenija prijateljstva i da smo vezaniji s obitelji.. Nema smisla da država troši novac na plaće psihologa..bolje da se iz državnog proračuna kupi neko novo službeno vozilo..Radnika oboljelog od takvih bolesti u praksi ne štiti nitko, šanse da završi na zavodu za zapošljavanje ako je zaposlen u privatnom sektoru i više su nego realne..Valjda smo se mi iza socijalizma,odlučili igrati kapitalizma,pa zaboravili da se u Europi svugdje štiti čovjek,radnik a posebice kad oboli..

..E,tu lekciju mi još nismo naučili. Život s takvim cimerom svojom bolešću,nosi i svoje prednosti.. Naučite cijeniti svaki dan koji dobivate i uživate u svakom danu koji vam Bog podari..I zahvalni ste na svemu šta vam život da..

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.