49. Svjetski dan sredstava društvenog priopćavanja

Papina poruka za 49. Svjetski dan sredstava društvenoga priopćavanja, koji se obilježava na 7. vazmenu nedjelju, 17. svibnja, ove je godine posvećena obitelji te nosi naslov „Komunicirati obitelj: povlašteno mjesto susreta u daru ljubavi“.

 

Odbor HBK za sredstva društvenih komunikacija pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa mons. Ivana Devčića, iniciralo je izradu materijala za obilježavanje 49. Svjetskog dana sredstava društvenoga priopćavanja.„Obitelj u kojoj nastavljamo jedni druge voljeti unatoč našim ograničenostima i grijesima postaje škola opraštanja. Opraštanje je samo po sebi proces komunikacije. Kroz izraženo i prihvaćeno kajanje moguće je ponovno uspostaviti i unaprijediti komunikaciju koja je prekinuta. Dijete koje nauči u obitelji slušati druge, razgovarati s drugima s poštovanjem i izražavati svoj stav ne poričući tuđi, bit će u društvu graditelj dijaloga i pomirenja“, dio je poruke pape Franje, a njegovu poruku za 49. Svjetski dan sredstava društvenog priopćavanja posvećenog obitelji u cijelosti možete preuzeti ovdje.

izvor:laudato.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.