Pronađite nešto za sebe

Bogat program Noći muzeja u Drnišu: Izložba, predavanje, radionice i koncertFoto: Ilustracija/arhiva

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ pridružuje se, zajedno s djelatnicima Gradskog muzeja Drniš, obilježavanju Noći muzeja, koji će se održati u ispostavi ‘NP Krka’ u Drnišu.

Pripremljen je bogat program koji uključuje predavanje i otvorenje izložbe ‘Franjevački doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine NP Krka’ autora Joška Zaninovića i Davora Gaurine. Izložba će biti popraćena zabavno-edukativnim sadržajima, radionicom i igraonicom za djecu i kulinarskom radionicom, a cijela manifestacija začinjena glazbenim nastupom.

Program:

Od 18 do 19.30 Radionica Mali kaligrafi – cilj radionice je upoznati djecu s umjetnošću lijepog pisanja perom ili zašiljenom daskicom, kao i s tehnikama ukrašavanja teksta. Za mlađi uzrast, odnosno djecu koja još nisu dobro svladala pisanje, pripremit će se bojanke napravljene po uzoru na inkunabule koje se čuvaju u franjevačkom samostanu na Visovcu poput primjerice Ezopovih basni.

Od 18.30 do 19.30 Igraonica Dobre stare društvene igre – edukativna igraonica s ciljem upoznavanja djece s tradicionalnim društvenim igrama naših krajeva.

Od 19.30 do 21.30 Kulinarska radionica – u sklopu manifestacije održat će se kulinarska radionica tradicijskih jela na kojoj će se pripremati jednostavne slastice od domaćih orašida, suhih smokava i rogača.

Od 19.30 do 20.30 Predavanje Franjevački doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine Nacionalnog parka ‘Krka’

Od 20.30 do 21.30 Izložba Franjevački doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine Nacionalnog parka ‘Krka’

Izložba predstavlja istaknute pojedince franjevačkog reda koji su zadužili hrvatsku kulturu svojim istraživanjima i sakupljanjem muzejske građe te očuvanjem kulturnopovijesne baštine NP ‘Krka’.

Od 20.45 do 21.30 Najava obilježavanja šezdeset godina Gradskog muzeja Drniš. Gradski muzej Drniš 2020. godine obilježava 60. obljetnicu osnutka. U Noći muzeja prigodno će biti najavljen program obilježavanja te velike obljetnice, uz kratko predstavljanje dosadašnjeg rada Muzeja.

Od 21.30 do 23.00 Glazbeni nastup grupe Smoked Hams

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.