Brešanova ‘Svećenikova djeca’ na Filmskom festivalu u Cannesu

Na upravo započetom 66. filmskom festivalu u francuskom Cannesu bit će predstavljena i hrvatska kinematografija, a među predstavnicima našao se šibenski redatelj Vinko Brešan s filmom ‘Svećenikova djeca’. Festival u Cannesu potrajat će do 26. svibnja, a hrvatski filmovi sudjeluju u programu industrijskog dijela festivala, tzv. Filmskog sajma ili ‘Marche du Film’.

Uz Brešanov film, francuskoj publici i kinematografima sa svih strana svijeta predstavit će se Boba Jelčić s filmom ‘Obrana i zaštita’, te Dražen Žarković sa ‘Zagonetnim dječakom’.

U DOBROM DRUŠTVU

Hrvatski audiovizualni centar, koji dovodi domaće filmove na francusko tlo, promovira kinematografiju u sklopu Regionalnog paviljona ‘South – East European Pavilion’, gdje domaćim filmašima društvo prave kolege iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Inače, Marche du Film je ogranak jednog od najdugovječnijih europskih filmskih festivala, festivala u Cannesu, a namijenjen je ljudima iz branše, odnosno profesionalcima iz filmske industrije poput festivalskim selektorima, distributerima i prodajnim agentima. Također, festival s Azurne obale smatra se dobrom odskočnom daskom filmovima koji se namjeravaju dalje plasirati na festivale i u kina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.