Članovi Kluba prijatelja tvrđava, pažnja: Pred vama je glasovanje i plesnjak

Javna ustanova u kulturi ‘Tvrđava kulture Šibenik’, osim upravljanja šibenskim tvrđavama, želi i na druge načine doprinijeti kulturnoj baštini grada Šibenika. Projekt kojim se posebno ponosimo, Klub prijatelja šibenskih tvrđava, u punom je zamahu i broji oko 4.000 ljubitelja šibenskog spomeničkog i kulturnog naslijeđa. Usmjerenjem članarina Kluba prijatelja – kojima su građani Šibenika i Republike Hrvatske podržali naš rad – u obnovu kulturnih i arhitektonskih detalja gradske jezgre želimo svake godine poticati svjesnost građana na bogatu povijesnu baštinu našeg grada.

Kroz program STANADI (STArine NAše DIvne), kojeg je prije više od 30 godina pokrenuo konzervator Ivo Šprljan, popisan je i obnovljen velik broj sličnih detalja. Odmah po osnivanju naše Javne ustanove – Tvrđave Kulture, u suradnji s g. Šprljanom odlučili smo našim članovim Kluba ponuditi na izbor tri značajna spomenička detalja u gradskoj jezgri koje će odabrati glasanjem.

tvrdja1

Riječ je o gotičkom portalu iz ranog 15. stoljeća u Ulici Jurja Barakovića, gotičkom ugaonom stupu također iz 15. stoljeća na križanju Zagrebačke i Ulice kraljice Jelene te baroknom portalu s drvenim vratnicama i metalnom rešetkom iz 18. stoljeća u Vodičkoj ulici. Onaj detalj kojeg odaberu biti će restauriran u najkraćem mogućem roku, najkasnije do kraja 2016. godine. Kamen po kamen palača, a detalj po detalj – restaurirana i uređena jezgra na ponos svim Šibenčanima!

tvrdja

tvrdja2

 

Objavljivanje rezultata bit će u subotu, 30. srpnja na Međunarodni dan prijateljstva i Dan kluba prijatelja šibenskih tvrđava.

tvrdja3

tvrdja4

Poseban dan za sve naše članove, osim rezultatima glasovanja, proslavit ćemo i oživljavajući uspomene na nikad zaboravljene plesnjake što su se prije više od 40 godina organizirali na Tvrđavi Barone. Pripremite plesne cipelice, Plesnjak se vraća na Tvrđavu Barone!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.