Dan Charlesa Darwina

Cilj ove proslave, uz odavanje počasti životu znanstvenika je i ohrabrivanje djece da se bave znanošću. Njegova teorija evolucije je jedna od najvažnijih teorija ikada postavljenih. Prvi put su se znanstvenici okupili da prihvate i rasprave Darwinov doprinos znanosti 1909. Danas se širom svijeta Darwinov dan obilježava različitim proslavama. To uključuje posebne večernje zabave s posebnim receptima za evolucijsku juhu, uprizorenje Darwinovog putovanja jedrenjakom Beagle te Darwinove festivale.

Darwin je bio engleski prirodoslovac s posebnom ljubavlju prema prirodi. Tijekom svojeg proučavanja prirode, spoznao je da su sve biljne i životinjske vrste evoluirale tijekom vremena iz zajedničkih roditeljskih stanica prije nekoliko milijardi godina. Oplovio je svijet promatrajući i crtajući životinje da bi to pokazao. Objavio je knjigu o svome otkriću pod nazivom “O Porijeklu vrsta” koji prihvaća većina znanstvenika kao teoriju evolucije. Još uvijek je ona temelj moderne biologije i nudi logično objašnjenje za raznolikost života na Zemlji. Opisao je proces kojim nove vrste nastaju “prirodnim odabirom” ili “preživljavanjem najsposobnijih”. Darwin je sahranjen u Londonu u Westminsterskoj opatiji, pored još jednog velikog britanskog znanstvenika, Sir Isaaca Newtona.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.