Dani janjevačke riječi u Kistanjama

U organizaciji Udruge „Janjevo“ iz Zagreba i Udruge mladih ATLAS iz Kistanja u suradnji s Osnovnom školom Kistanje i Župnim uredom sv. Nikole u Kistanjama, u vremenu od 4. do 6.  travnja 2014. godine u Osnovnoj školi Kistanje bit će održana peta tradicionalna smotra pod nazivom ‘Dani janjevačke riječi’.

 Riječ je o manifestaciji stvaralaštva janjevačke zajednice koja je vezana uz etnografsku, jezičnu i glazbenu baštinu u Hrvatskoj i izvan nje a sve u cilju otkrivanja, razvijanja, poticanja, promicanja kreativnosti i stvaralaštva djece i mladeži iz janjevačkih zajednica.

Posebnost smotre je u tome što će nosioci smotre biti djeca i mladež, stvaratelji uradaka koji tematiziraju život janjevačke zajednice na janjevačkom govoru. Na smotri će sudjelovati školska djeca i mladi iz Zagreba, Kistanja a potvrđen je dolazak i djece iz Janjeva (Kosovo) koja dolaze u pratnji janjevačkog župnika don Mateja Palića.

 O odabiru najboljih radova smotre, koji će biti prezentirani u nedjelju, 6. travnja 2014. godine, odlučuje stručno povjerenstvo smotre.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.