Deset najboljih savjeta pape Franje za sretan život

apa Franjo osvojio je ljude dijeljem svijeta zbog svoje skromnosti, nenametljivosti i velike ljudskosti, a britanski su mediji ovih dana kompilirali njegove savjete koje daje kroz intervjue i propovijedi.

‘Isključite TV, smirite se i i prestanite pokušavati probratiti ljude na svoju religiju’, samo su neki od papinih savjeta vjernicima, a i ljudima diljem svijeta koje je izrekao ovog tjedna.

U razgovoru za jedan argentinski tjednik Papa je pozvao sve obitelji da isključe TV za vrijeme ručka jer unatoč tome što je televizija korisna kako bi mogli pratit vijesti, tokom obroka vas spriječava da komunicirate jedni s drugima.

Rekao je i kako bi bio puno sretniji kada bi se ljudi prestali truditi oko toga da natjeraju druge ljude da razmišljaju na način na koji oni razmišljaju – uključujući religiju.

Independent je tako odlučio sumirati papine savjete i napravio listu ’10 papinih savjeta za bolji život’ koje i od milja možemo nazvati ’10 papinih zapovijedi’.

1. Živi i pusti druge da žive
2. Živi smireno
3. Budi otvoren i darežljiv prema drugima
4.Iako mnogi roditelji jako puno rade, uvijek moraju naći vremena za igru sa svojom djecom
5. Nedjelja je za obitelj
6. Moramo biti kreativni s mladim ljudima
7. Poštuj i brini smireno o prirodi
prirodi
8. Prestani biti negativan
9. Poštuj druge vjere
10. Mir je uvijek proaktivan

 

IZVOR: portal-plus.info

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.