Dokumentarac o Dolores Lambaši ‘Naslovnica’ na ZagrebDoxu

Ugledna novinarka Silvana Menđušić na nadolazećem će ZagrebDoxu predstaviti svoj prvi dokumentarac ‘Naslovnica’ o tragično preminuloj glumici Dolores Lambaši, javlja magazin Story.

Menđušić upravo dovršava svoj prvi dokumentarni film ‘Naslovnica’, koji prati život tragično preminule šibenske glumice Dolores Lambaše. Festivalska publika film će moći pogledati na ZagrebDoxu, koji traje od 23. veljače do 2. ožujka.

– Film sam počela snimati u razdoblju kad sam bila bez posla i pratila sam svoje pokušaje da pronađem posao u nekoj redakciji sve do angažmana na jednom portalu, gdje sam reciklirala vijesti o domaćim i stranim zvijezdama. Pratila sam priče Dolores Lambaše i nekoliko drugih poznatih lica s naslovnica te njihov odnos s medijima. Dolores je proživljavala razdoblje koje je, čini mi se, bilo prijelomno za nju. Pratila sam ga iz dvije perspektive: one osobne i iz vizure medija – kazala je za Story autorica filma.

Prvotnu ideju, nažalost, promijenila je prerana smrt glumice Dolores Lambaše.

– Film radnog naslova ‘Fotošopiranje’ bio je skoro gotov u ljeto 2013. godine. Pratio je četiri priče, imao čvrstu strukturu i, vjerujem, jasnu poruku. Cijelu je ekipu filma i produkcijske kuće Studio dim duboko pogodila njezina tragedija i dugo smo razmišljali o tome da njezine snimke zaključamo u folder koji se nikada neće otvarati. No nekoliko me stvari gurnulo prema filmu ‘Naslovnica’: čitanost vijesti o njezinoj smrti, činjenica da se ni pod tim člancima brojni komentatori nisu mogli suzdržati od nepriličnih komentara te Googleov podatak da je jedan od najtraženijih pojmova uz korisnička pretraživanja 2013. u Hrvatskoj bilo njezino ime. Dolores se u našem filmu više puta osvrtala na neugodne komentare koji su je pratili tijekom nekih njezinih medijskih nastupa, objašnjavala svoj odnos s medijima te pokazala lice koje je potpuno drukčije od površnih, ali prihvaćenih mišljenja šire javnosti. Upravo zato što smo svi imali mišljenje o Dolores, osjećala sam se dužnom pružiti joj priliku da nam kaže što ona misli o nama – kaže Menđušić.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.