Dvadesetak umjetnika iz cijele Hrvatske tjedan dana boravit će na Zlarinu

Dvadeset suvremenih umjetnika, predstavnika srednje i mlađe generacije, boravit će od 28.studenog tjedan dana na otoku Zlarinu, stvarajući radove ili crpeći inspiraciju za stvaranje radova na temu recepcije suvremene umjetnosti u izoliranoj otočkoj sredini. Nastali radovi prezentirat će se na izložbi koja će biti ponajprije postavljena na otoku Zlarinu, a potom u Zagrebu i Puli.

Riječ je o programu udruge ‘Punta Arta’ koja svoje aktivnosti usmjerava ka povećanju kvalitete života stanovnika otoka Zlarina. Aktivnosti se mogu promatrati i kao pokušaj brendiranja Zlarina kao destinacije za kulturni turizam tijekom cijele godine. Kroz događanja koje je Udruga do sada organizirala na otoku, prezentirano je preko trideset suvremenih hrvatskih autora. Važno je naglasiti da je većina radova nastala na otoku ili su posljedica boravka na njemu.

Projekt će se izvesti uz potporu Ministarstva kulture RH i suradnju Mjesnog odbora Zlarin, TZ Zlarin, KUD-a Koralj, DVD-a Zlarin, Hotela ‘Koralj’ te lokalnog stanovništva tako što partneri ustupaju na korištenje svoje prostore, tehničku opremu i ljudstvo tijekom pripreme i održavanja oba dijela projekta.

Na Zlarinu će, između ostalog, boraviti umjetnici Ivan Faktor iz Osijeka, Boris Grainer iz Zagreba, Božo Jurjević iz Dubrovnika, Denis Krašković iz Zagreba, Jerko Macura iz Šibenika te mnogi drugi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.