Ecija Ojdanić: Iskreno se veselim večerašnjem nastupu

‘Kao prvo moram vam reći kako mi je veliko zadovoljstvo nastupati u Šibeniku, u prekrasnom kazalištu i pred prekrasnom publikom’ – kazala nam je Ecija Ojdanić, glavna glumica u monodrami ‘Bobočka ili sto dana Filipa Latinovicza’, koju ćemo večeras po prvi put imati priliku pogledati na daskama HNK Šibenik.

‘Ova večerašnja predstava biti će 50. po redu, a obišli smo do sada skoro cijelu Hrvatsku i dio susjednih zemalja – kaže Ecija koja je i osnivačica Kazališta Moruzgva s kojim gostuje u Šibeniku.

Eciji Ojdanić ovo nije prva uloga u djelima Miroslava Krleže, ali je svakako jedna od interesantnijih što nam je potvrdila i Ecija.

‘Pa dramaturginja, Ana Tonković Dolenčić, je napravila izvrstan posao i jednu fatalnu ženu Krležina vremena prebacila u naše vrijeme pa eto, nije ni čudo da se na pozornici koristim i električnom gitarom dok mi se u jednom dijelu predstave na bubnjevima priključuje i Alen Miličević koji glumi Filipa Latinovicza’ – kaže Ecija Ojdanić.

Bobočka je jedno od najkompleksnijih Krležinih ženskih lica, a kroz priču o njezinom burnom životu koji je požudno krivudao od građanskog luksuza s početka dvadesetog stoljeća do siromaštva u blatu sela Kostanjevca, Krleža opisuje advokate, kockare, ministre u ostavci, banke u propasti, ekscentrične znanstvenike i neurotične slikare. U kojoj mjeri je Ecija Ojdanić utjelovila lik Ksenije Radajeve, zvane Bobočka, suptilne duše zarobljene u lijepom tijelu koja prezire malograđanštinu i licemjerje otkrit ćemo večeras od 20.00 sati u HNK Šibenik.

Recimo na kraju kako se ove godine obilježava se i osamdeset godina od kada je Krleža napisao roman ‘Povratak Filipa Latinovicza’.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.