Evo koje će projekte knjižnica u našoj županiji sufinancirati Hasanbegovićevo Ministarstvo

Ministarstvo kulture objavilo je popis programa koje će u ovoj godini sufinancirati u knjižničnoj djelatnosti. Za osam knjižnica na području naše županije (Šibenik, Skradin, Murter, Drniš, Vodice, Primošten, Tisno i Knin) za potrebe nabavke knjižne i neknjižne građe ukupno će se izdvojiti 721 tisuća kuna od čega je najveći iznos – 410 tisuća kuna pripalo šibenskoj knjižnici.

Što se tiče razvojnih programa, Ministarstvo kulture sufinancirat će Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ izradu virtualnog muzeja dječjih radova i edukativnog kviza na temu Fausta Vrančića s 15 tisuća kuna te organizaciju stručnog skupa ‘Dječja knjižnica kao odgojno-obrazovna ustanova’ s osam tisuća kuna.

U tekućoj godini ministar kulture Zlatko Hasanbegović podržao je akcije vodičke Gradske knjižnice ‘Brnistra –rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji’ s tri tisuće kuna te Obilježavanje 150. obljetnice Narodne knjižnice Murter s pet tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.