Evo što vas očekuje drugog dana Sajmicha!

Sajmich – Sajam riječi, ritma i druženja u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika, u partnerstvu s ugostiteljskim objektom Azimut i uz podršku Gradske knjižnice Juraj Šižgorić, nakon jednog dana pauze nastavlja s najavljenim programom.

Tako će se drugog dana manifestacije, danas, 16. prosinca u caffe baru/ noćnim klubu Azimut  u Šibeniku, održati večer slam poezije.

Samo za tu priliku šibenskoj publici u goste dolaze članovi DADAntea- Udruge za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti čiji je član i aktualni prvak Hrvatske u slam poeziji, Željko Barišić.

Večer slam poezije počinje u 21 sat uz moderatora, šibenskog novinara Marka Podruga. Ulaz je besplatan za sve koji se žele pridružiti  programu posebne poezije, a evo i programa za večeras.

No prije toga, podsjećamo da se najljepši knjiški kutak u Krešimirovom gradu nalazi upravo u Azimutu te čeka sve knjigoljupce da sudjeluju u programu razmjene (rabljenih) knjiga u sklopu čega su svi slobodni donijeti knjigu (ili više njih) te uzeti jednu (ili više njih) u trajno vlasništvo ili čitati za vrijeme svog boravka u spomenutom objektu.

aa06d84d-a597-4b33-98f1-dac94f0fab9b

Članovi udruge DADAnti predviđeni za nastup i gostovanje u Šibeniku su: Franko Bušić (predsjednik udruge), Željko Barišić (dopredsjednik udruge, aktualni prvak Hrvatske u slam poeziji, urednik naklade DADAnti), prof. Mario Krajinović (tajnik udruge), Hrvoje Bubić (voditelj glazbenog odjela), Jurica Ivčević.  Ako netko od navedenih bude spriječen umjesto njega će doći Velimir Foretić (pjesnik, glumac, baletan).

-Nastup počinje pjesničkim performansom Himna (nema veze s našom, niti drugim nacionalnim himnama, obradili smo individualističkim pristupom Ursonatu Kurta Schwittersa te je uzeli kao himnu udruge DADAnti). Predviđeno je da Barišić koordinira izvođače, malo predstavi našu nakladničku djelatnost, kaže nešto o svom iskustvu na europskom slam prvenstvu. Ostali slemaju, kazuju poeziju na pamet, a neki je čitaju. Izvesti ćemo i neki kraći performans, vezan uz poeziju jer su svi koji dolaze i iskusni performeri – poručuju iz DADanti-ja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.