'Glumim, jesam'

Film o stvarnom životu glumaca i problemima njihove profesije pogledajte u foajeu HNK-a

Šibenska premijera filma ‘Glumim, jesam’ Miroslava Mandića bit će održana sutra, 4. prosinca u 19 sati, u foajeu šibenskog kazališta. Riječ je o filmskom triptihu o glumcima i njihovim stvarnim životima i ulogama.

Ovaj dugometražni igrani film, sniman u Sarajevu, Zagrebu i Ljubljani, bavi se problemom ‘izlaženja iz uloge‘. ‘Glumim, jesam’ ultimativni je film o glumcima koji gledateljima na dramatičan način približava svijet te umjetničke profesije, a gledatelje istovremeno navodi na postavljanje pitanja – što je glumljeno, a što stvarno u našim životima?

Pripremajući se za ulogu lopova u sarajevskoj priči, mlada glumica Lina počinje krasti u stvarnom životu. Nakon konflikta s redateljem, napušta snimanje i želi dokazati za što je sposobna. U drugom, ljubljanskom segmentu, kazališni glumac Niko dobije ulogu klošara na filmu. Tijekom pripreme druži se s beskućnicima, a sloboda života bez obaveza potpuno ga obuzima. U trećoj, zagrebačkoj priči glumac Luka  i glumica Iva igraju uloge strastvenog para u TV sapunici. Nakon završetka produkcije, on tvrdi da je uistinu zaljubljen u nju. Za glumicu, sve što su radili ispred kamere nema veze s njihovim privatnim životima, ali glumac opsesivno ustrajava.

Glavne uloge tumače Goran Bogdan, Lana Barić i Luna Zimić Mijović koja se potpisuje prvi put i kao asistentica redatelja. Šibensku premijeru organiziraju Kinoklub ‘Šibenik’ i HNK u Šibeniku. Film je nastao u koprodukciji Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.