FOTO: Generalna proba ‘Matilde’ na ljetnoj pozornici oduševila Šibenčane

Baš kako tradicija nalaže, sinoć su Šibenčani uz slobodan ulaz mogli pogledati generalnu probu predstave ‘Matilda’ u produkciji šibenskog Hrvatskog narodnog kazališta s čijom će izvedbom na ljetnoj pozornici večeras službeno i svečano biti otvoreno 55. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

Probe na ljetnoj pozornici privlače pozornost Šibenčana i gostiju grada još od ponedjeljka, 15. lipnja, otkako se glumački ansambl preselio s pozornice Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku gdje su se probe prvotno odvijale.

matilda_generalna_mdf 5

Predstava nastala prema dječjem romanu Roalda Dahla, u režiji Nine Kleflin, zapravo je mjuzikl za koji je libreto i stihove napisala Šibenčanka Marijana Nola, a koje je, pak, uglazbio Neno Belan uz pomoć festivalskog benda koji, između ostalog, čine Mate Skračić, Mateja Šeneta Skračić i Sanja Vrančić.

matilda_generalna_mdf (2)

U predstavi glume članovi šibenskog glumačkog ansambla Šime Bubica, Franka Klarić, Orijana Kunčić i Jakov Bilić te pridruženi glumci Maja Kovač (koja oduševljava u naslovnoj ulozi), potom Nela Kocsis i Damir Lončar. Predstava ‘Matilda’ značajna je u mnogočemu pa i u tome da je ovo prvi put nakon dugo vremena je da broj članova glumačkog ansambla kazališta nadjačao gostujuće glumce (4:3).

matilda_generalna_mdf 1 matilda_generalna_mdf 4 matilda_generalna_mdf 6

Tim zadužen za scenografiju i kostimografiju koja se savršeno uklapa u sliku predstave koje je sinoć mnoge oduševila čine Osman Arslanagić i Sara Lovrić Caparin.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.