FOTO: ‘Gospođica Julija’ osvojila inače ‘tešku’ šibensku publiku

Prva od četiri najavljene premijere u sezoni 2012./2013. Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik održana je jučer, 13. studenog. Riječ je drami švedskog autora Augusta Strindberga ‘Gospođica Julija’ s tri uloge Julijom, Jeanom i Kristinom koje utjelovljuju Nataša Dangubić, Mladen Kovačić i Franka Klarić. Predstavu je režirala Zagrepčanka Franka Perković, a radnja je smještena u jednom jedinom prostoru, imanju oca glavne junakinje, u 19. stoljeću. Strindbergova drama govori o sukobu između klasa i spolova, muško-ženskim odnosima te ljubavi i strasti.

 SUVREMENA JULIJA

Kako to dolikuje očekivanjima uoči premijerne izvedbe, glumci su priznali dozu nervoze, ali su zadovoljni reakcijom publike.

– Ovaj je tekst i danas suvremen, jer to muško-ženski odnosi jesu. Ova Julija u Šibeniku povremeno je potlačena, osobito kad je Jean fizički jači, ali je kraju ipak jasno da je ona i emancipirana – kazala je Nataša Dangubić.

Šibenska je publika premijeru ‘Gospođice Julije’ dočekala pljeskom i pozitivnim komentarima, a reprizu predstave možete pogledati već večeras i u subotu, 17. studenog u Noći kazališta. (dl)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.