FOTO: ‘Kalama, skalama,butama’: U knjižnici otvorena izložba posvećena Milivoju Zeniću

Večeras je u Knjižnici Juraj Šižgorić otvorena izložba fotografija ‘Kalama, skalama, butama’ u spomen na Milivoja Zenića.

zenic

zenic1

zenic2

zenic3

zenic4

Riječ je o izložbi radova članova Foto kluba Šibenik čiji je naziv simboličan – riječ je o podnaslovu knjige Stari Šibenik Milivoja Zenića, koji nas je napustio na današnji dan prije četiri godine.

Dugogodišnji ravnatelj  Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’, bio je veliki promicatelj šibenske  i hrvatske, kulturne baštine. Zenić je najzaslužniji što je Knjižnica dobila svoj prostor u zgradi na Poljani, središnjem gradskom trgu, a pokrenuo je i njezinu izdavačku djelatnost, zahvaljujući kojoj su široj javnosti predstavljena brojna djela starijih šibenskih pisaca, što je istaknuo u svom govoru Vilijam Lakić.

zenic10

zenic8

zenic7

Izložba je okupila veliki broj posjetitelja koji su na ovaj način odali počast čovjeku koji nas je sve svojim radom i entuzijazmom zadužio.

Izložbu radova 18 autora možete pogledati na prvom katu knjižnice do 5. prosinca.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.