Izložba fotografija

FOTO Korisnici Centra Šubićevac prikazali ‘Svijet mojim očima’. Slijedi aukcija njihovih radova u Muzeju

Ukupno 25 fotografija koje su napravili korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, predstavljene su danas javnosti na otvaranju izložbe ‘Svijet mojim očima’. Riječ je o radovima nastalima u sklopu suradnje Udruge Argonauta, Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac te Muzeja grada Šibenika u sklopu projekta ‘KULTajmo u Šibeniku’, vrijednog 797.757,40 kuna i financiranom sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Korisnici Centra fotografirali su njima zanimljive detalje na arheološkom lokalitetu Colentum na Murteru, a nakon što su ih danas predstavili na izložbi, Željko Krnčević, ravnatelj Muzeja grada Šibenika, najavio je i skorašnju aukciju fotografija koja će se održati u Muzeju.

– Jako mi je drago biti ovdje, iako mi je draže s njima biti u Muzeju grada Šibenika kada marendamo kobasice. Zahvalio bih se kolegici Vedrani Ćetković koja je sudjelovala u ovom projektu, Tinu, Ninu, Petri, Duji i Tomislavu koji su bili s nama i koji su napravili ove krasne fotografije. Aukcija će se održati u Muzeju i sav novac bit će namijenjen Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac – izjavio je Krnčević na otvaranju izložbe.

Mirna Vulin, voditeljica projekta ‘KULTajmo u Šibeniku’, podsjetila je kako je riječ o projektu čiji je cilj uspostava suradnje između Muzeja i udruga civilnog društva.

– Divno je danas biti ovdje s vama i vidjeti vaše radove. Izložba je financirana u sklopu projekta ‘KULTajmo u Šibeniku’, i ova je izložba jedan od načina poticanja suradnje između ustanova i civilnog društva – kazala je Vulin.

Dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić otvorio je izložbu s porukom kako svaki takav projekt i doprinosi daljnjem odgoju i obrazovanju.

– Zadovoljstvo je biti ovdje s vama, jer je Grad Šibenik partner i dionik na projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda koji ide u korist odgoja i obrazovanja. U nadi da će biti još novih projekata i da će se i druge institucije ugledati na ovaj, izložbu proglašavam otvorenom – poručio je Rakić.

Podsjetimo, vrijednost projekta ‘KULTajmo u Šibeniku’ je 797.757,40 kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira projekt sa 678.093,79 kuna. Uz Muzej grada Šibenika, partneri na projektu su udruga ‘Mladi u Europskoj uniji’, Udruga slijepih Šibensko-kninske županije, Foto klub Šibenik i Grad Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.