FOTO: ‘Krka korakom’ izložba je fotografija koje otkrivaju dušu krške kraljice

Dvadeset i sedam fotografija trinaest članova Fotokluba Šibenik čini izložbu fotografija pod nazivom ‘Krka korakom’ postavljenu u galerijskom prostoru Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku. Riječ je o sad već tradicionalnoj izložbi koju petu godinu zaredom zajednički, a povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, organiziraju JU NP Krka i Fotoklub Šibenik.

krka_izlozba_fotoklub sibenik (3)

-Kad sam saznao što je tema ove izložbe, to me posebno razveselilo. Većina fotografija koja se tiču Krke bio je Skradinski buk koji je na neki način lice Krke, ono što svi vide, što je prve i najupečatljivije. No ove staze i ove fotografije koje su tu napravljene su na neki način duša krka i drago mi je da se to počelo otkrivati – kazao je na otvorenju izložbe ravnatelj JU NP Krka, Krešimir Šakić.

Tema izložbe posebno je zanimljiva iz razloga što promatraču približava one dijelove nacionalnog parka koji su dosad bili gotovo pa skriveni od očiju posjetitelja. ‘Krka korakom’ donosi fotografije s pješačkih staza s onih prostranstava krške ljepotice koji se tek otkrivaju javnosti, a jednako su lijepi, možda čak i atraktivniji od svjetski poznatog Skradinskog buka.

krka_izlozba_fotoklub sibenik (17)

 

Krška kraljica, rijeka Krka kao nepresušno vrelo ne samo vode koja život znači već inspiracija koje ne prestaje nadanjivati umjetnike bilo kojeg izričaja. Ipak…

-Čak smo bili u strahu u jednom trenutku da ćemo ispucati jer naše težište bilo je na Skradinskom buku. Ovaj put smo rekli da idemo malo proširiti i sam naslov sugerira da se uz Krku može ne samo uživati nego i šetati – priznao je predsjednik Fotokluba Šibenik, Zdenko Zjačić.

krka_izlozba_fotoklub sibenik (5) krka_izlozba_fotoklub sibenik (6) krka_izlozba_fotoklub sibenik (7) krka_izlozba_fotoklub sibenik (8)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.