FOTO: Lucija Kulić i Petra Šveljo pobjednice u čitanju naglas

Na finalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se po prvi put organizira u našoj županiji, pobijedile su Lucija Kulić iz IV razreda i Petra Šveljo učenica VI razreda OŠ ‘Juraj Dalmatinac’. Između 11 učenica i učenika današnjeg finala tročlani žiri, koji su sačinjavale glumica Franka Klarić, predsjednica ogranka Matice Hrvatske Marijana Klisović Kalauz i pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti grada Šibenika Živana Podrug, odabrao je Luciju i Petru za predstavnice Šibensko-kninske županije na državnom natjecanju koje će se u sklopu međunarodnog sajma knjige,Interliber, održati u Zagrebu 13. studenog.

lucija kulić čitanje naglas

petra šveljo čitanje naglas

lucija čitanje

Drugo mjesto u kategoriji nižih razreda osvojila je učenica  IV razreda OŠ ‘Murterski škoji’ iz Murtera, Anamarija Mudronja, dok je treće mjesto pripalo Patriciji Vuković,  također učenici IV razreda, iz OŠ ‘Juraj Šižgorić’ iz Šibenika.

čitanje naglas1čitanje naglas

U kategoriji viših razreda drugo mjesto osvojila je Judita Lucija Šikić, učenica VIII razreda OŠ ‘Murterski škoji’ iz Murtera, dok je treće mjesto pripalo Mariji Vuletić, učenici VI razreda OŠ ‘Meterize’ iz Šibenika.

šikić čitanje

čitanje naglas4

Svi sudionici današnjeg finala dobili su zahvalnice za sudjelovanje u čitanju naglas, dok su tri prvoplasirane  iz oba dvije kategorije nagrađene knjigama.

čitanje naglas1

U pauzi između natjecateljskog i svečanog dijela programa, osnovnoškolce, njihove prijatelje, roditelje i mentorice, zabavljala je šibenska grupa 022, a prije proglašenja pobjednika Živana Podrug je svim finalistima čestitala na trudu i sudjelovanju, te im zaželjela još puno pročitanih knjiga te ih pozvala da i dogodine sudjeluju na istom natjecanju.

022 knjižnica

publika 2

Šibenska Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ prvi put se uključila u natjecanje koje se provodi u cijeloj Hrvatskoj, a čiji su pokretači Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac iz Siska. Cilj ove akcije, koja je pokrenuta upravo u 2013. godini, u Europskoj godini čitanja naglas, je poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika te popularizacija knjige.

čitanje naglas2

čitanje naglas3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.