Večer kulture u Šibeniku

FOTO Noć kazališta otvorili ‘Zdravo maleni’, a ekipa iz ‘Ivane Jelić’ još jednom pokazala perspektivnost u glumi

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nastupom Dječjeg zbora ‘Zdravo maleni’ i predstavom Dramskog studija Ivana Jelić ‘U potrazi za Hamletom u Mrduši Donjoj’, obilježena je danas u Šibeniku Noć kazališta, a u foajeu je potom započeo after party na kojem je nastupio bend ‘EMotion’.

Predstava Dramskog studija Ivana Jelić još jednom je privukla Šibenčane u kazalište gdje su polaznici Studija otvoreni sat na kojem su izvesli dramaturšku skicu za improvizaciju predstave o nastanku predstava ‘U potrazi za Hamletom u Mrduši Donjoj’. Riječ je o eksperimentalnom i istraživačkom pokušaju kreiranja kazališne predstave atipičnom metodom čitanja postojećeg teksta i režijskog koncepta.

Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Inače, projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država – Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj i Belgiji, svake godine treće subote u studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Toga dana kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.