FOTO: Novinski papir za umjetnička djela

Po zanimanju je ekonomski tehničar , a po prirodi je sasvim kreativna. Danas u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić sa svojim radovima predstavila se Mirjana Milanković. Prije četiri mjeseca započela se iz hobija baviti reciklažom novinskog papira od kojeg plete torbe, okvire za slike, lampe, košarice i brojne druge predmete. Mirjani je ovo prvo predstavljanje Šibenčanima, kao i njezina prva samostalna izložba.

izlozba 5

Njezina tehnika slična je tradicionalnom pletenju od šiblja, samo što ona koristi novinski papir koji svi bacimo nakon jednokratnog čitanja. Za nju novina predstavlja drugu dimenziju, od njega već vidi svoje radove.

izlozba 6

-Novinski papir dobivam iz dva šibenska kafića koji su pronašli razumijevanje za moje radove, te umjesto da bace papir dostave ga meni i ja od njih izrađujem različite predmete. Prvo ga moram saviti, vlažiti, spajati i na kraju ukoliko želim obojim predmet u neku boju. To je jedini način za pouzdan i čvrst način pletenja različitih predmeta. Uz minimalno korištenje pribora i alata, pletenje košara je hobi koji spaja zabavu, potpunu kreativnost  i korist-objasnila nam je Mirjana.

izlozba

izlozba 1

Izložba se smjestila na prvom katu knjižnice, a svi posjetitelji će imati priliku vidjeti izložene radove do 29.svibnja.

izlozba 3

Ukoliko vam se nešto svidjelo i htjeli biste neki predmet za sebe, u knjižnici pronađite letak i kontakt broj Mirjane koja vam je na raspolaganju za sva pitanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.