FOTO: ‘Seoska priča’ Jagode Sablić

Multimedijalna dvorana knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

jagoda 8

jagoda 7

Razlog tome bila je promocija dječje knjige ‘Seoska farma’ autorice Jagode Sabljić. Knjigu su predstavljali autoričini gosti novinar i književnik Mladen Bjažić, dramski pisac i scenarist Sergej Mioč i poznata šibenska novinarka Dijana Ferić, koja je danas imala ulogu moderatora.

jagoda 6

-Riječ je o slikovnici za djecu, simboličnog je naziva ‘Seoska farma’ iz razloga što sam primijetila da djeca danas u gradu ne znaju kako izgledaju životinje niti su upoznati s životom na selu. Htjela sam da kroz ovu slikovnicu nauče koliko je život na selu prekrasan te nauče nešto o tom njima još nepoznatom svijetu. Mislim da će ova slikovnica pomoći odgajateljicama i roditeljima pri edukaciji i zabavi svoje djece.

jagoda 4

I nadam se da nakon što pročitaju ovu slikovnicu više neće brkati kako se koja životinja glasa-kroz smijeh nam je kazala autorica Jagoda Sablić. Naime danas su izloženi i radovi djece dječjih vrtića Vidici, Osmijeh i Građa. Djeca su imala zadatak nacrtati radove s motivima seoske farme.

jagoda 1

Troje najboljih iz svakog vrtića osvojilo je i posebne nagrade. Po završetku službenog djela promocije okupljeni su tražili posvete na svojim knjigama te su uputili brojne pohvale Jagodi.

jagoda 2

Likovno oblikovanje i ilustracije također potpisuje Jagoda Sablić. Okupljenima se svidjela knjiga, a vi koji niste stigli na promociju, ne preostaje vam ništa drugo nego da nabavite svoj primjerak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.