FOTO: Šibenik poprima obrise festivalskog grada, postavljaju se tradicionalna festivalska vrata

Do početka 55. izdanja Festivala djeteta ostalo je svega dva dana (subota, 20. lipnja), a upravo jedan od njegovih simbola – festivalska vrata polako poprimaju prve obrise.

Njihovo postavljanje na tradicionalnom mjestu – između zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i Jadranske banke, započelo je ovog četvrtka, 18. lipnja, a nastavit će se još sutra zajedno s još nekolicinom projekata u vidu pripreme Krešimirovog grada za doček uvaženih gostiju – djece.

mdf_vrata (2)

Likovno rješenje festivalskih vrata u svijet čarolije i igre potpisuje Šibenčanin, Antonio Šunjerga koji nam je kazao da su vrata i ove godine sačinjena od dječjih radova koja su, naravno, ostala u prvom planu.

-Vrata će motivima biti povezana s likovnim rješenjem festivalskog plakata, s tim da smo svemirce izostavili. Njih ćemo postaviti na sam dan otvorenja Festivala i to neće biti na tom mjestu nego drugdje – kratko nam je objasnio Šunjerga.

Na istom mjestu, Varoš media ponovno će s prvim naznakama noći ‘puštati’ interaktivne motive na tlo pored festivalskih vrata. Prvi tjedan Festivala to će biti festivalski motivi, a potom i igre.

mdf_vrata (4)

Nadalje, sutra će se postavljati festivalske zastavice, na šibenskoj rivi naći će se i grafička signalizacija koja će pomoći posjetiteljima grada da se lakše snađu u traženju pozornica na kojima se odvijaju programi, a Šunjerga najavljuje i mobilne aplikacija za automobile.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.