FOTO: Šibenski Festival djeteta spaja svjetove: poruka mališana iz Tanzanije više je od pozdrava

Vijest o Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku polako, ali sigurno obilazi svijet. Sve je manje naroda koji ne znaju za šibenski Festival, a zadnji, no ne i posljednji u nizu su mališani ih sirotišta svetog Ante u Songei, Tanzaniji.

Do njih je vijest o održavanju 55. Festivala djeteta stigla zahvaljujući šibenskoj novinarski Jadranki Klisović koja je tamo volontirala i tako dio svog vremena provela s tamošnjom djecom.

tanzanija_djeca_mdf (1)

 

Tanzanijski mališani šalju pozdrave iz svoje domovine, a sve je više Šibenčana koji ih žele vidjeti u Šibeniku na nekom od narednih festivala jer njihove tužne sudbine diraju u srce, a njihova mala srca zaslužuju svo veselje svijeta.

tanzanija_djeca_mdf (2) tanzanija_djeca_mdf (3)

Fotografije djece s porukom za šibenski festival postavljene su u grupi MDF-a otvorenoj na društvenoj mreži Facebook uz poruku koja kaže:

”Sve dosadašnje poruke su mi podjednako drage i vrijedne a ova me nekako posebno dira u srce.Zato prenosim integralno poruku naše novinarke Jadranke Klisović:

Dragi Keke!

Šaljem ti nekoliko fotki iz sirotišta svetog Ante u Songei-Tanzanija.
Sirotište je podigla humanitarna udruga “Kolajna ljubavi”. U sirotištu u
kojem sam i ja volontirala danas je tridesetak djece različitog
uzrasta.Fotke su snimile volonterke, a meni su proslijeđene preko
predsjednice Udruge. Djeca iz sirotišta svetog Ante pozdravljaju djecu Šibenika, Hrvatske, svijeta. Kako bi bilo lijepo da ih jednom ugostimo na našem festivalu.”

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.