FOTO: Šibensko Kolo na gostovanju u Varaždinu

 Proteklog vikenda u velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu šibensko pjevačko društvo ‘Kolo’ održalo je cjelovečernji koncert u okviru proslave 75. obljetnice Obrtničkog glazbenog društva Varaždin. Poziv  da uveliča slavljeničku godinu dragih prijatelja iz Varaždina ‘Kolo’ je sa oduševljenjem prihvatilo, a dragi Varaždinci su obećali kako će i oni dogodine sa veseljem slaviti kolašku 115. godinu postojanja u Šibeniku.

kolo 2

Na program su se našle poznate skladbe kako domaćih tako i stranih autora, a posebne ovacije publike izazvale su ‘Ladarke’ sa izvrsnim solisticama Nina Šare i Maja Gulin, Carmina Burana, kao i  dijelovi mise koje je skladao kolaški dirigent prof. Vladan Vuletin.

kolo 3

Poseban trenutak večeri bila je emotivna izvedba klapske pjesme ‘Sutra će te ponit’, u kojoj je solistica Lada Jakovčev publiku dirnula do suza.

U završnom dijelu koncerta u izvođenju Verdijevog ‘Nabucca’ i Zajčevog ‘Završnog zbora’, poznatijeg kao ‘U boj u boj’, kolašima su se pridružili i pjevači Obrtničko glazbenog društva, uz ravnanje prof. Zdenka Kušćera i prof. Vladana Vuletina, što je bio vrhunac koncerta koji je publiku podigao na noge.

kolo

I ovaj put odličnu klavirsku pratnju ‘Kolu’ je pružila prof. Gordana Pavić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.