FOTO: Siniša Cmrk repao i pjevao u Gradskoj knjižnici

Danas je u Gradskoj knjižnici , nekad vrlo popularni TV voditelj Siniša Cmrk, predstavio svoju prvu knjigu, Nulti sat’. Roman prvenstveno namijenjen mladima, ali i svima koje zanima problematika odrstanja i sazrijevanja.

‘Svakako je namijenjen mlađoj populaciji, recimo, od 5. do 8. razreda osnovne škole, ali i nešto starijima jer nije baš sad to striktno određeno – kaže Cmrk. Radi se o jednoj sasvim ‘normalnoj’ situaciji za tu dob kada se nekoliko učenika pobuni protiv odluke ravnatelja o odlasku na maturalac u Medulin, a njima se ide na Šoltu – prepričava Siniša ukratko sadržaj u kojemu postoji još dosta zanimljivih stvari koje bi trebali sami otkriti u knjizi.

siniša cmrk2

‘Ustvari sve se tu vrti oko ljubavi – kaže Cmrk. Kako u ovom romanu tako i općenito u svemu što sam radio. Od mojih prvih literarnih pokušaja sa 11 godina, pa preko pisanja pjesama i poezije u srednjoj školi do ove knjige. Teško da bi mogli i zamisliti svijet bez ljubavi, a djeca su upravo ta kojima treba pružiti svu ljubav i pažnju – kaže Cmrk.

siniša cmrk3

Za objavljivanje romana velike zasluge odlaze i na adresu Mira Gavrana koji je i ‘pogurnuo’ Cmrka da završi pisanje romana te da ga na kraju i objavi.

‘Pokazao sam djelove romana mom prijatelju i našem poznatom piscu, Miru Gavranu, koji me je i ohrabrio da objavim knjigu. Zahvaljujući njemu sada se priprema i nastavak priče sa maturalca i dogodovštinama sa Šolte, ljubavnim avanturama i svim sitncama koje se događaju na takvim putovanjima te sam prilično uvjeren kako će se nove generacije djece sve više okretati čitanju i da knjige i romani neće biti marginalizirani u odnosu na moderna čuda tehnologije kako se najavljivalo prije desetak godina – kaže Siniša.

siniša cmrk4

Nakon što je izrazio iskreno divljenje, bez imalo kurtoazije, šibenskom Gradskom knjižnicom, Cmrk se prepustio djeci i odraslima te ih je na svoj osebujan i vrlo direktan način upoznao sa sadržajem knjige. Nije nedostajalo ni skakanja, ni repanja sa djecom iz OŠ ‘Juraj Šižgorić’, a ni razgovora i interakcije sa odraslima.

siniša cmrk5

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.