FOTO: Snovi na komadićima stakla

Silvija Sunara Ćevid rođena je Drnišanka. Završila je Školu likovnih umjetnosti u Splitu i diplomirala na splitskoj Umjetničkoj akademiji u klasi profesora Gorkog Žuvele.

silvija sunara izlozba (1)

Dosada je svoje radove izlagala samostalno u Drnišu, Kninu i Šibeniku, te na više grupnih izložbi. Radi kao profesorica.  Mlada umjetnica Šibenčanima se predstavila s devetnaest radova rađenih u tehnici mozaika na staklu, te s četiri rada u tehnici ulja na platnu.

silvija sunara izlozba (9)

U Galeriji sv.Krševana ,večeras je otvorena njena izložba, a sudeći po broju okupljenih i zadovoljnih lica, nakon razgledane izložbe, Silvija je oduševila Šibenčane. Izložba će biti otvorena do 5.lipnja.

silvija sunara izlozba (10)

PORUKA SILVIJINIH RADOVA

Ako bismo život promatrali kao građevinu, zasigurno bismo zapazili da je složena od mnoštva kockica koje same po sebi ne predstavljaju naročitu posebnost, ali ako su kockice ukomponirane na pravi način, onda i građevina dobiva na ljepoti i eleganciji.

silvija sunara izlozba (6)

SNOVI KAO TEMA

U mozaicima naših života posebno mjesto zauzimaju snovi. Snovi su i tema koja se suptilno provlači kroz sve radove ove izložbe. Autorica se u svom nadahnuću zaigrala bojama, ali dvije boje se posebno ističu, to su zelena i plava. Razne nijanse ovih boja pridonose intimnom ugođaju sanjarenja, ponekad čak i melankolije. I sam izbor stakla kao materijala da ukazuje na svu krhkost i lomljivost snova. Koristeći se apstrakcijom pri izradi mozaika, autorica uspijeva kod promatrača izazvati ekspresiju i uvući ga u svoj unutarnji svijet mašte i slobode. Svijet je to razigranih boja i oblika koji nam ova akademska slikarica donosi na nametljiv način.

silvija sunara izlozba (7)

ULJA NA PLATNU

Četiri ulja na platnu u potpunosti zaokružuju tematiku snova. Na njima su prikazane žene koje sanjare u svoje misli. Njihova tijela su prikazana kao zrcala unutarnjeg svijeta i ljepote prepune senzualnosti. Ove slike izvrstan su poticaj za promišljanje. Možda bismo se trebali zapitati jesmo li zaboravili predivne, zlatne ptice svojih dječjih snova dok smo sakupljali prolazne snove?

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.