FOTO: Spuštena festivalska zastava, završio je 53. MDF

Tijekom 15 dana Šibenik je bio jedna velika pozornica na kojoj se radilo, stvaralo, animiralo i igralo. Večeras su svi umjetnici utihnuli, a uz pjesmu ‘Šibeniče, lijepi grade’ spuštena je zastava Međunarodnog dječjeg festivala. Iz nas je 53. MDF koji je ove godine dobio prefiks ‘nacionalni’ budući da ga je konačno prepoznalo Ministarstvu kulture.

mdf1

mdf3

mdf5

mdf4

mdf6

Okupljene je večeras na ‘kazalištu na otvorenom’, Ljetnoj pozornici, pozdravio šibensko-kninski dožupan Zoran Smolić koji je kazao kako je proteklih 15 dana prošlo za tren, no već sada je počelo odbrojavanje do novog Festivala. Zahvalio je svim sudionicima MDF-a, malim i velikim, a posebno se osvrnuo na dečke ‘iza scene’, tzv. festivalski kičma-trans koji će i večeras raditi kada se ugase i posljednja svijetla reflektora.

mdf11

mdf12

mdf8

53. MDF zatvorio je glazbeno-plesni spektakl Zlo varivo šibenskog Plesnog ansambla ‘Sjene’. Koreografiju potpisuje Zorana Mihelčić, dok je za glazbu i režiju zadužena Sanja Vrančić. Predstava govori o dvije vještice Alisi i Greti koje pokušavaju prebroditi razlike među sobom.

mdf13

mdf14

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.