FOTO: Tradicionalno druženje školaraca i šibenskih arheologa na Bribirskoj glavici

Povodom Međunarodnog dana muzeja po peti put zaredom organiziran je radni posjet Bribirskoj glavici djece s posebnim potrebama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pod vodstvom arheologa iz šibenskog Muzeja Tonija Brajkovića, Željka Krnčevića, Emila Podruga i vanjske suradnice Jelene Jović učenici su obišli arheološku muzejsku zbirku i lokalitet, a mogli su uživati i u pravim arheološkim istraživanjima. Uz to su arheolozima pomogli u čišćenju arhitekture.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nakon radova pripremljena je već tradicionalna marenda u kojoj su svi zajedno uživali.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ove godine su sudjelovala i djeca i izvan Šibenika. Tako su pod vodstvom Katarine Pavičić i Liane Miloš u posjetu bili učenici iz Doma za odgoj djece i mladeži Zadar, uz pratnju Vedrane Ćetković su došle učenice iz Područne škole Farkaševac (OŠ Dubrava), a iz Šibenika su u pratnji profesorica Marijane Rupić i Ivane Miškić bila djeca, već “veterani” Bribirske glavice iz Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje iz Šibenika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Treba svakako napomenuti da je djecu preko svog Ureda posebno pozdravila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović podržavši ovu akciju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.