FOTO: U HNK Šibenik proslavljena trostruka obljetnica Crvenog križa

Predsjednik šibenskog društva CK-a, Ivica Poljičak prisjetio se samih početaka osnivanja Crvenog križa te naglasio važnost sudjelovanja svih pojedinaca u radu ove organizacije koja ne poznaje ni boju kože, ni nacionalni identitet pojedinca već na sve ljude gleda jednako.

poljičak crveni križ

Bilo je to osnovno načelo pokretača i utemeljitelja Crvenog križa, Jean-Henry Dunanta, koji je davne 1859. godine došao na ideju kako svim ljudima treba pružiti jednaku pomoć. Od Dunantove ideje začete na ratištu kod Solferina, Crveni križ se pretvorio u Međunarodni pokret dobrovoljaca spremnih na pomoć u svakom trenutku.

publika

Ivica Poljičak zahvalio se svim pojedincima bez kojih Crveni križ ne bi ni bio to što jeste te im čestitao ovu veliku obljetnicu. Riječi zahvale svim članovima uputio je i dr. Oliver Ojdanić, predsjednik kninskog društva Crvenog križa, te dodao kako ponosan na svoje sugrađane koji su se uvijek spremni odazvati na njihove pozive, posebno kada se radi o dobrovoljnom darivanju krvi.

pauk crveni križ

Sve prisutne pozdravio je i župan šibensko-kninski, Goran Pauk, čestitao na dugogodišnjem radu te pružio punu podršku radu ove humanitarne organizacije čijih se sedam načela uvijek treba držati i poštivati.

cvrčak kazalište

Svečanost obilježavanja upotpunili su dječji zbor Cvrčak, ženska klapa Rećine, gitarist Filip Ljubičić, klaviristica Gordana Pavić te sopranistica Tea Slavica u pratnji Borne Ercega na klaviru.

tea slavica

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.